ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-04-2016, ora 09:40

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vezi cum o sa fie VREMEA DE FLORII in toata tara

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta temperaturi de pana la 24 de grade. De Florii, vremea va fi in general instabila cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor. In primele doua zile ale saptamanii viitoare vremea continua sa se raceasca.

VINERI, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat, temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 14 grade in nordul litoralului si 24 de grade in sudul Banatului. Cerul va fi mai mult senin peste zi, dar noaptea se va innora treptat, in majoritatea regiunilor, dar numai izolat, in sud-vest, este posibil sa ploua slab. Vantul va sufla mai alert in Dobrogea si la munte.

SAMBATA, vremea va deveni in general instabila. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi dupa-amiaza si noaptea. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse la munte si in interiorul arcului carpatic si izolat in restul teritoriului. Punctiform, in zona de munte, vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 grade in nordul litoralului si al Moldovei si 24 de grade in sudul Munteniei.

DUMINICA, de Florii, vremea va fi in general instabila cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor. Pe arii restranse, cu precadere in jumatatea de vest a tarii si la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Izolat va cadea grindina. Spre sfarsitul noptii, in zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime, in scadere fata de cele din intervalul precedent, vor avea valori de la 13 grade in Dealurile de Vest, pana in jur de 22 de grade in nord-estul Moldovei .

Temperatura maxima va fi de 19...20 de grade.

Tendinta

In primele doua zile ale saptamanii viitoare vremea continua sa se raceasca, luni asteptam maxime doar intre 7 si 17 grade, apoi vremea se va incalzi. Luni mai ploua mai ales in regiunile nordice, centrale si de nord-est, iar la munte, precipitatiile vor fi mixte, iar in zona inalta vor predomina ninsorile. Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate, mai e posibil sa cada grindina iar vantul sufla cu intensificari in Moldova, Baragan, Dobrogea si la munte. Marti vor mai fi precipitatii in majoritatea regiunilor si abia dupa ceea ele se vor restrange spre sud-estul tarii.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii