ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2016, ora 08:32

PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturile vor urca pana la 21 de grade Celsius in anumite zone

Articol de Cristian Amariei
De luni, vremea se va incalzi usor pe tot cuprinsul tarii, exceptand Maramuresul si estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile. Temperaturile vor urca in anumite zone pana la 20-21 de grade Celsius.

Luni, in regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros si in special ziua vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie, exceptand Maramuresul si estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile, in timp ce la munte va ninge. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp. in restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar izolat va ploua slab, in timp ce in nordul Moldovei la inceputul zilei precipitatiile vor fi mixte. in zona montana vantul va avea intensificari pana la tare, cu rafale de peste 70-80 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului cu viteze de peste 50-55 km/h vor fi pe parcursul zilei si in Oltenia, local in Transilvania, Moldova si Muntenia si izolat in restul teritoriului.

Valorile termice vor caracteriza o vreme calda in majoritatea zonelor tarii, chiar deosebit de calda in sud, cu maxime de la 3-4 grade in depresiuni, pana la 17-18 grade in sud-vestul Olteniei. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase de relief, mai ales din vest, centru si sud, izolat se va semnala ceata.

Marti, vremea se va incalzi fata de intervalul precedent si va deveni deosebit de calda pentru inceputul lunii februarie in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si spre sfarsitul noptii izolat va ploua slab in regiunile nord-vestice si zonele montane aferente. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, pana la tare pe crestele Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-9 grade in Maramures si 21-22 de grade in sudul extrem al teritoriului. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, izolat va fi ceata.

Miercuri, vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Astfel, maximele termice vor fi cuprinse intre 7-8 grade in nord-vestul teritoriului si 20-21 in Lunca Dunarii. Nebulozitatea, prezenta la inceputul intervalului in regiunile nord-vestice, se va extinde treptat si va cuprinde pana dimineata toata tara. Temporar va ploua pe arii relativ extinse in vestul, nordul si centrul teritoriului si izolat in rest, dar in a doua parte a intervalului in Maramures, Transilvania si in Subcarpatii Moldovei, pe arii restranse, ploile se vor transforma in lapovita sau ninsoare.

La munte, ziua vor predomina ploile si se vor semnala la nivel local, pentru ca noaptea precipitatiile sa cuprinda toata zona de munte, iar acestea vor fi mai ales sub forma de ninsoare in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientalisi mixte in celelate masive. Izolat cantitatile de apa vor atinge 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari mai ales pe crestele montane, indeosebi in prima parte a intervalului. Cu totul izolat, in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

TENDINTA:

JOI - Desi temperatura aerului va marca o scadere in toata tara, valorile termice diurne vor continua sa fie usor mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei. Ziua, nebulozitatea va fi accentuata in centrul, sudul si estul teritoriului, unde local vor cadea precipitatii mai ales ales sub forma de ploaie, exceptand Transilvania si jumatatea nordica a Moldovei, unde vor predomina lapovitele si ninsorile, in timp ce la munte se vor semnala in special ninsori.

Pe spatii mici se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. in rest, cerul va fi variabil si cu totul izolat vor fi preciptatii slabe. Noaptea, cerul se va degaja treptat si numai in sud-est vor mai persista innorarile, iar aria precipitatiiLor, cu precadere ploi si lapovite, va fi in restrangere. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vest, sud-est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 grade in estul Transilvaniei si 12 grade in Baragan si Dobrogea.

De vineri - valorile termice, in special cele diurne, se vor mentine mai ridicate decat ar fi normal pentru prima decada a lunii februarie, in cea mai mare parte a tarii. Probabilitatea, de aparitie a precipitatiilor, va fi in crestere, spre sfarsitul intervalului, in regiunile vestice.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
marian,  02.02.2016 07:19

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Avem o echipa performanta si un program special conceput care te ajuta sa reusesti,performante financiare deosebite,cu acest program unic.Asteptam numai persoane foarte serioase sa ceara detalii ,la adresa de email mariannicolae96@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii