ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2016, ora 09:26

PROGNOZA METEO: Vremea se va mentine racoroasa, temperaturi aproape de pragul de inghet

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta vreme rece in zilele urmatoare. Desi temperaturile vor creste peste zi in majoritatea regiunilor, acestea vor continua sa se mentina mai coborate decat mediile climatologice ale acestei perioade. Pe spatii mici, dimineata, va fi ceata. Pe crestele inalte de munte, vor fi posibile precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.

JOI. Desi temperaturile vor creste peste zi in majoritatea regiunilor, acestea vor continua sa se mentina mai coborate decat mediile climatologice ale acestei perioade, ceea ce inseamna maxime cuprinse in general intre 13 grade in estul Transilvaniei 20, cel mult 21 grade in vestul Olteniei. Cerul va fi temporar noros si va ploua slab, local in zonele montane si pe arii restranse in restul teritoriului. In noaptea urmatoare in regiunile estice si la munte, iar in primele ore si in cele centrale si central-sudice, mai ploua slab iar trecator, pe crestele montane inalte, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab mai alert la munte. Pe spatii mici, dimineata, va fi ceata.

VINERI. Valorile termice vor continua sa creasca usor, insa tot de vreme racoroasa vom avea parte, indeosebi dimineata, pentru ca in estul Transilvanieie ziua indicele cu doar 2 grade peste oragul de inghet. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi ploi slabe, pe arii restranse, la munte si in nord-est si izolat nord, centru si sud-est. Trecator, pe crestele inalte de munte, vor fi posibile precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Dimineata ceata va fi prezenta in zonele joase, insa doar izolat. Vantul va sufla cu intensificari in zona montana si trecator in estul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 15 grade in depresiunile din estul Transilvanieie si 23 grade in sudul Olteniei. iar cele minime intre 1 si 13 grade. in zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe spatii mici va fi ceata.

SAMBATA. Vremea se va mentine racoroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi matinale foarte aproape de pragul de inghet in est in depresiuni si maxime comparabile cu cele din ziua precedenta, adica de la 15..16 gr in estul Transilvanieie pana la 23 grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in zona montana, unde pe spatii mici va ploua slab, dar si in regiunile nordice, centrale si estice, unde ploile vor fi doar izolate. Vantul va sufla cel moderat

TENDINTA. Duminica temperaturile raman usor mai mici decat cele normale in aceasta perioada, adica maxime intre 15 si 23 grade, iar in primele zile ale saptamanii viitoare vor fi apropoate de mediile climatologice. Duminica ploua slab, local in zonele montane si pe arii restranse in celelalte regiuni, apoi, trecator si pe arii restanse vor cadea ploi, slabe cantitativ, inseosebi in regiunile nordice si la munte.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii