ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-10-2014, ora 11:15

PROGNOZA METEO: Temperaturile scad DRAMATIC

Articol de Cristian Amariei
Prima zi de octombrie vine cu o vreme placuta, dar de joi temperaturile scad dramatic. De asemenea, va ploua, iar aspectul general va fi unul de toamna tarzie. Vremea se va raci de la zi la zi si lucrurile nu vor arata mai bine nici in weekend.

1 Octombrie vine cu o scadere usoara a temperaturilor in nord-est, dar in cea mai mare parte a tarii acestea raman peste valorile normale din aceasta perioada, cu valori maxime cuprinse intre 17 grade in nordul Moldovei si 25 grade in Muntenia si in zona continentala a Dobrogei. Peste zi in nord si in nord-est norii acopera temporar cerul, insa aduc doar cateva ploi slabe. Spre sud si vest norii sunt tot mai putini, dar in noaptea urmatoare innorarile si ploile se extind. Vantul incepe sa sufle mai agitat pe litoral, dar si pe crestele muntilor.

2 Octombrie. Joi vremea se raceste, mai accentuat in regiunile estice si sud-estice, unde maximele scad chiar si cu aproape 10 grade si putem vorbi dspre o vreme destul de rece pentru data din calendar. Meteorologii prognozeaza dupa-amiaza temperaturi cuprinse intre 10 grade si 22 grade, cel mai cald fiind in sudul Banatului si in vestul si in sudul Olteniei. Norii acopera insa cerul aproape intreaga zi si ploua in jumatatea de nord a tarii, precum si in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. in ce priveste cantitatile de apa, doar izolat se pot acumula peste 15...20 l/mp, in nord si la munte. Vantul sufla ceva mai alert in sud.

3 Octombrie. Vineri vremea continua sa se raceasca, mai ales in jumatatea sudica si drept urmare dupa-amiaza termometrele arata maxime cuprinse intre 10 grade in Bucovina si cel mult 19 grade in Banat si Lunca Dunarii. Cerul continua sa fie acoperit de nori in cea mai mare parte a zilei si ploua pe arii relativ extinse in zona montana, local in vest in centru si in nord si doar izolat in celelalte regiuni. La altitudini mai mari de 2000 m, ploile se transforma in precipitatii mixte. Vantul sufla mai tare si accentueaza senzatia de rece in sudul Banatului si pe litoral.

Vremea in week-end. Sfarsitul de saptamana incepe tot cu vreme mai rece decat in mod normal in aceasta perioada in majoritatea regiunilor, cu temperaturi dupa amiaza intre 12 si 19 grade. In vest, in nord-vest si in centru mai sunt innorari si ploi pe arii restranse, chiar posibile precipitatii mixte pe crestele muntilor, dar in restul tarii cerul e variabil, chiar mai mult senin in unele zone. Temperaturi mai coborate decat mediile multinuale vom avea duminica dar si in primele zile ale saptamanii viitoare.Mai sunt sanse sporite de ploi, la inceputul intervalului in nord-vest apoi in sud.

Sursa: romaniatv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii