ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-07-2015, ora 09:19

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Val de caldura in toata tara. Temperatura ajunge la 38 de grade

Articol de Madalina Irimia
Vremea va fi caniculara sambata si duminica. si inceputul de saptamana va fi extrem de fierbinte, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Sambata, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa-amiaza in vest si in sud, iar disconfortul termic va fi accentuat indeosebi in Banat, Crisana, Oltenia si sud-vestul Munteniei. Indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi local pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in partea a doua a zilei in zona de munte unde cu totul izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 de grade in delta si 38 de grade vest si sud-vest.

Duminica, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara, astfel ca temperaturile maxime vor depasi frecvent 35...36 de grade si local se vor atinge valori de 37...38 de grade in zonele de campie si podis, pornind de la 27...29 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel ca indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zonele montane, iar spre seara si noaptea in nord si nord-vest unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Luni, vremea va fi caniculara in majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat. in regiunile nordice, nord-estice si centrale, precum si la munte, mai ales dupa-amiaza si noaptea cerul va avea innorari temporar accentuate si local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina. in restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor pleca de la 28 de grade pe litoral si se vor ori la 38 de grade, posibil 39 de grade in Lunca Dunarii.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: canicula, prognoza, meteo
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii