ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2016, ora 09:14

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Articol de Cristian Amariei
In urmatoarele trei zile, vremea ramane mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Dimineata, in zonele joase de relief din centru, sud si est vor fi conditii de ceata. in zona montana inalta vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Luni, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii februarie, cu precadere in regiunile intracarpatice, cu maxime cuprinse in general intre 4..5 grade in estul Transilvaniei poate si in Moldova si 14 grade in Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi noaptea in vest si nord-vest, unde pe arii restranse va ploua slab, iar spre dimineata, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, la altitudini mari, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Dimineata in zonele joase de relief din centru, sud si est vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla cu unele intensificari la munte, dar si in partea de vest, dar si in est.

Marti, vremea ramane mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in estul Transilvaniei si 16 grade in Banat. In vest, in nord-vest si in centru vor fi innorari temporare, pe arii restranse va ploua slab, iar in zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. in celelalte zone, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si doar dimineata, izolat, ceata in zonele joase. Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si la munte, unde nopatea rafalele vor depasi local 60 km/h, dar ceva rabufniri asteptam si in est si in centru.

Miercuri, valorile termice se mentin mult mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a teritoriului, cu maxime de la 4..6 in estul Transilvaniei, poate si prin nordul Moldovei si 14 grade in sudul, sud-estul Muntenei. Vremea va deveni in general inchisa. Aria precipitatiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice si va cuprinde toata tara, pana joi dimineata, iar cantitatile de apa vor depasi local, in special, in zonele montane si submontane, 15 l/mp si izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, exceptand zona de munte, unde peste zi cad precipitatii mixte, dar nopatea vor predomina ninsorile si se va depune un strat nou de zapada. Noaptea va ninge trecator si pe arii restranse si in nord, nord-vest si centru. In zonele joase de relief, mai ales din Moldova, Baragan si Transilvania, dimineata, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in sudul Banatului si pe crestele montane unde va sufla tare, viscolind ninsoarea.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii