ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2016, ora 09:10

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Articol de Madalina Irimia
Valorile termice diurne vor continua sa caracterizeze o vreme mai rece decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, indeosebi in sud-vestul, sudul si estul teritoriului. Miercuri, in Bucuresti temperatura maxima va fi de 11 grade.

MIERCURI, valorile termice diurne vor continua sa caracterizeze o vreme mai rece decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, indeosebi in sud-vestul, sudul si estul teritoriului. Ziua, cerul va fi mai mult noros si va ploua slab, in cea mai mare parte a Olteniei, local in Banat, iar in rest numai izolat vor fi ploi slabe sau burnita. La munte, indeosebi in primele ore, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

in cursul noptii innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala cu totul izolat si trecator. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, dar si in sudul Banatului, unde in a doua parte a intervalului rafalele vor depasi 55 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 grade in nordul Moldovei si 14 grade in nord-vest. Pe arii restranse va fi ceata, iar noaptea izolat se va produce bruma.

JOI, valorile termice vor marca o crestere usoara fata de intervalul precedent in cea mai mare parte a tarii, dar in regiunile estice si sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor mentine mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi mai mult noros si trecator se vor semnala precipitatii slabe, ploi sau burnita, izolat in est si sud-est si mai ales ploi si lapovita, pe arii restranse la munte. Noaptea, aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde la nivel local partea de vest si nord-vest a teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Dealurile de Vest.

VINERI, vremea se va mentine rece in estul tarii, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in jumatatea de vest, unde pe arii restranse, mai ales la munte se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. In celelalte regiuni izolat vor fi ploi slabe sau burnita. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 grade in nordul Moldovei si 18 grade in centrul Transilvaniei.

TENDINTA

SAMBATA - Valorile termice se vor situa in jurul normelor climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 9 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul tarii. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate, cu precadere in jumatatea de vest a tarii. In zona montana inalta, trecator precipitatiile vor fi mixte. Vantul va prezenta intensificari locale, mai ales in timpul zilei.

DUMINICA si LUNI - Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii octombrie. In prima zi mai sunt posibile ploi, cu precadere in regiunile nordice, apoi va creste probabilitatea de aparitie a cetii in zonele joase de relief, mai ales noaptea si dimineata.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii