A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662109.7078.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PRIMELE IMAGINI cu avionul AirAsia QZ8501, pe fundul Marii Java. Autoritatile spera ca au gasit cutiile negre ale aeronavei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2015, ora 12:35

PRIMELE IMAGINI cu avionul AirAsia QZ8501, pe fundul Marii Java. Autoritatile spera ca au gasit cutiile negre ale aeronavei

Articol de Madalina Irimia
Echipele de cautare au gasit inca o sectiune din avionul AirAsia, prabusit in drum spre Singapore. Este vorba despre coada aeronavei, care se afla inca pe fundul Marii Java. Autoritatile spera ca, odata cu aceasta descoperire, vor recupera si cutiile negre ale zborului QZ8501.

Coada avionului, pe care se poate vedea o parte din logo-ul AirAsia, a fost detectata cu ajutorul unui sonar, in primele ore ale diminetii de miercuri, a declarat seful operatiunilor de cautare si salvare, Bambang Soelistyo. Scafandri ajunsi la fata locului au reusit sa faca poze cu epava avionului.

Aceasta descoperire este cruciala in ancheta privind prabusirea zborului QZ8501. In coada avionului Airbus 320-200 sunt plasate cutiile negre, care inregistreaza date despre zbor. Gasirea acestora nu este sigura deocamdata.

"Inteleg ca o parte din coada avionului a fost gasita. Daca este partea potrivita, atunci cutiile negre ar trebui sa fie acolo", a spus CEO-ul AirAsia, Tony Fernandes.
Cutiile negre sunt considerata principala dovada atunci cand un avion de linie se prabuseste. Acestea inregistreaza date privind viteza zborului, starea echipamentului de aterizare, dar si discutiile dintre piloti.

Echipele de cautare sunt pe mare din 28 decembrie, ziua in care zborul QZ8501 a disparut de pe radare cu 162 de oameni la bord. Anchetatorii au mai gasit si alte parti din epava, insa nu atat de importante precum coada avionului.

Cautarile au fost impiedicate de conditiile meteo dificile - furtuni cu descarcari electrice, vant puternic sau valuri uriase.

In cele 11 zile de cautari au fost recuperate 40 de trupuri neinsufletite, unele dintre acestea inca legate de scaune.

In alta ordine de idei, compania aeriana AirAsia a anuntat, miercuri, ca fiecare familie va primi aproximativ 100.000 de dolari, despagubiri pentru pierderea suferita.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii