A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719813475.1434.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PRIMA CONFRUNTARE Iohannis-Ponta. Ponta: „Domnule Iohannis, fiti cuminte, ca la mine in birou”/Iohannis: „Unde va credeti, la dumneavoastra in birou? Biroul e tara!” - DECLARATIILE CANDIDATILOR
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
12-11-2014, ora 07:18

PRIMA CONFRUNTARE Iohannis-Ponta. Ponta: „Domnule Iohannis, fiti cuminte, ca la mine in birou”/Iohannis: „Unde va credeti, la dumneavoastra in birou? Biroul e tara!” - DECLARATIILE CANDIDATILOR

Articol de Madalina Irimia
Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, si premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, au participat, marti seara, de la ora 20.00, la dezbaterea televizata organizata de Realitatea TV inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale.

RARES BOGDAN: „Se vor suplimenta sectiile?

VICTOR PONTA: „Da, cei din diaspora vor vota. inainte de toate, este vorba despre cum vedem, eu si domnul Iohannis, viitorul Romaniei in urmatorii 5 ani. Vreau sa ascultam si sa aratam respect pentru toata lumea. Eu cred ca Romania dupa 10 ani de dezbinare, de scandal, are nevoie de pace, de dialog. Prin masurile luate de BEC am alocat sumele necesare din buget ca MAE sa poata asigura toate conditiile pentru alegerile in strainatate. Declaratiile pe propria raspundere nu vor mai fi completate in sectiile de vot. Toti cei din tara si din afara tarii vor putea sa voteze.

Am un document legat de votul din Germania. stiti cumva cate sectii au fost in Germania, domnule Iohannis? Au fost 5 sectii. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie ca sa fie in regula? 10, 15, 50, 100? Ideea este urmatoarea, ca oamenii care nu au putut sa voteze au o cerere legitima ca ei sa poata vota. Regret, domnule Iohannis, ca nu vreti sa imi spuneti cate sectii ati vrea in Germania pentru ca v-as fi citit ce spune Ambasada Germaniei. Va pot pune la dispozitie documentele.

KLAUS IOHANNIS: „Domnule Rares Bogdan, haideti sa incepem cu inceputul. Multumesc pentru invitatie, am venit la aceasta dezbatere din respect pentru cei care au dorit o dezbatere. Banuiesc ca dumneavoastra v-ati facut un plan, fiindca ati spus de un numar de minute. Am acceptat sa vin la aceasta dezbatere pentru ca dumneavoastra, domnule Ponta, nu ati acceptat o dezbatere pe un teren neutru.

O sa incerc sa dau o lamurire corespunzatoare despre votul din diaspora. Duminica, in jurul orei 12:00, m-a sunat un prieten care voia sa voteze la Munchen. Mi-a spus ca erau 1.000 de persoane. A intrebat ce sa faca, i-am spus sa aiba rabdare. Dupa-masa mi-a spus ca sunt 1.500 de persoane, i-am spus ca acum e o problema. Seara la ora 21:00 mi-a spus ca s-au inchis portile si au ramas oameni pe afara.

Domnule Ponta, noi traim intr-o tara democratica, oamenii au dreptul la vot. Dumneavoastra ati suprimat dreptul la vot al acestor cetateni din diaspora. Am scrisori de la cetateni care sunt absolut revoltati ca nu au putut sa voteze. Dumneavoastra ati ignorat toate informarile. Domnule Ponta, ati organizat alegerile in diaspora intr-un mod execrabil.

VICTOR PONTA: „Spuneti-ne dumneavoastra cum trebuia sa le organizam.”

KLAUS IOHANNIS: „Am teancuri de scrisori de la persoane nemultumite ca nu au putut sa voteze. Ati ignorat cu rea-credinta atentionarile, seara au fost bruscati cetatenii romani de catre politiile altor state. Domnule Ponta, dumneavoastra trebuia sa demisionati, nu domnul Corlatean.

VICTOR PONTA: „Am zambit pentru ca il am, parca, in fata pe Traian Basescu.”

KLAUS IOHANNIS: „Eu n-am semnat niciun pact.”

VICTOR PONTA: „In 2009 au votat 160.000 de cetateni, domnul Iohannis nu stie despre ce vorbeste. Cand ati fost la Cernauti?

KLAUS IOHANNIS: „Nu am fost. Dumneavoastra ati fost acela care le-a spus sa potriveasca portofelul.”

VICTOR PONTA: „E un limbaj...”

KLAUS IOHANNIS: „V-am citat pe dumneavoastra.”

VICTOR PONTA: „In Italia ati fost, in Germania ati fost?

KLAUS IOHANNIS: „Domnule Ponta, sunt intr-un fel impresionat ca ati reusit pe langa lucrurile pe care trebuia sa le faceti pentru romani, ati gasit timp sa va duceti prin toata Europa. Pe banii cui va duceti in Europa?

Inteleg ca ati fost pe banii partidului si in Italia si in Spania, v-ati dus degeaba pentru ca tot prost ati organizat scrutinul din diaspora. Pe omul care a plecat de raul din aceasta tara si s-a dus sa munceasca acolo nu l-ati convins. Mi-a scris ca a plecat la ora 04:00 pentru a vota, nu au fost lasati sa voteze. Degeaba le-ati explicat cu Basescu. Era obligatia dumneavoastra sa le organizati, nu le-ati organizat bine. Dumneavoastra cu vorbele si ei cu faptele.

VICTOR PONTA: „Unde sunt cei mai multi romani in Italia? Sunt sigur ca o sa ne spuneti imediat.”

KLAUS IOHANNIS: „Domnule Ponta, ne spuneti foarte multe cuvinte, dar raman vorbe, fapte sa ne spuneti. Am trimis voluntari la toate sectiile de votare din diaspora. Dvs. de aia sunteti prim-ministru, sa rezolvati problemele, nu sa le povestiti. Eu in continuare si astazi si maine cand ne vedem cu domnul prim-ministru o sa-l rog sa faca in asa fel incat sa poata si acei oameni sa voteze.

VICTOR PONTA: „Ce s-a schimbat a fost procedura anti-frauda. Ceea ce a trimis BEC catre MAE si a gresit a fost ca a cerut ca declaratiile pe propria raspundere sa fie completate in sedii. Domnul Melescanu a discutat cu cei de la BEC toate procedeele prin care toti romanii sa poata sa voteze pe 16 noiembrie, si asta se va intampla. Ceea ce este important este ca in peste 18.000 de sectii romanii au votat fara probleme si ca in diaspora vor vota toti cei care vor dori sa voteze.”

RARES BOGDAN: „Am o intrebare din partea celor din diaspora: daca se pot suplimenta sectiile?”

VICTOR PONTA: „Exista alte procedee prin care pot vota.

VICTOR PONTA: „Echipa domnului Iohannis foloseste lozinci, pe care le-am mai auzit si la domnul Basescu.”

EMMA ZEICESCU: „Puteati sa dati o OUG pentru ca romanii din diaspora sa poata vota?”

VICTOR PONTA: „Conform recomandarilor Comisiei de la Venetia, orice modificare legislativa este considerata motiv de anulare a alegerilor. Am auzit aceasta idee de la domnul Basescu. Se anuleaza alegerile si ramane domnul Basescu presedinte, lucru pe care nici domnul Iohannis cred ca nu il vrea.”

KLAUS IOHANNIS: „Oameni care si-au sacrificat ziua libera nu au reusit sa voteze. Faptele contra vorbelor, dumneavoastra cu vorbele, ei cu faptele.”

Integral pe mediafax.ro
Foto: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii