A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661988.5122.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

POSTUL SFINTEI MARII. Credinciosii ortodocsi intra MIERCURI in Postul Adormirii Maicii Domnului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-07-2013, ora 13:22

POSTUL SFINTEI MARII. Credinciosii ortodocsi intra MIERCURI in Postul Adormirii Maicii Domnului

Articol de Madalina Irimia

Crestinii ortodocsi se afla, de miercuri si pana in 15 august, in Postul Adormirii Maicii Domnului, acesta fiind al treilea mare post din an, dupa cel al Pastilor si cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut in popor si ca Postul Sfintei Marii sau Santamariei, incepe in acest an cu o zi mai devreme, respectiv in 31 iulie, si se incheie in 15 august. In acest post, credinciosii vor putea manca peste in 6 august, in ziua praznicului Schimbarii la fata. De asemenea, sambata si duminica este dezlegare la ulei si vin, informeaza Mediafax.

Acest post ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din august: Schimbarea la Fata si Adormirea Maicii Domnului, a explicat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Biserica recomanda ca, in aceasta perioada de post, sa fie citita zilnic rugaciunea "Paraclisul Maicii Domnului".

Postul Adormirii Maicii Domnului a fost fixat in secolul al V-lea, cand s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. La inceput, durata postului era diferita: cei din Antiohia posteau o zi, in vreme ce la Ierusalim acest post tinea opt zile. Existau si crestini care posteau toata luna august, in vreme ce altii posteau in luna septembrie. Uniformizarea datei si a duratei postului a avut loc in secolul al XII-lea, in 1166, la un sinod tinut la Constantinopol si condus de patriarhul ecumenic Luca Crysoverghis.

Foto: mesagerul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
DorothyAnick,  24.02.2017 02:56

wh0cd626569 order suhagra lisinopril 40mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii