A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816014.964.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

POSTUL CRACIUNULUI Care sunt alimente bogate in CALCIU, in afara de lactate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2013, ora 13:13

POSTUL CRACIUNULUI Care sunt alimente bogate in CALCIU, in afara de lactate

Articol de Madalina Irimia

In Postul Craciunului, cei care vor sa respecte traditiile trebuie sa renunte nu numai la carne ci si la produsele lactate. Insa, foarte multe persoane sunt speriate de faptul ca nu vor mai asigura necesarul de calciu organismului.

Este cunoscuta importanta calciului in organism, fiind unul din nutrientii de care ai nevoie pentru mentinerea sanatatii oaselor, a dintilor, parului, unghiilor si chiar a siluetei. Si chiar daca laptele si produsele lactate sunt cele mai populare surse de calciu, trebuie sa stii ca exista si alte alimente, unele chiar mai bogate in acest mineral esential.

Sardinele

O sursa excelenta de calciu o reprezinta sardinele, inclusiv cele la conserva. Din cate se pare, o portie de sardine are aceeasi cantitate de calciu precum o cana de lapte. Pe langa calciu, sardinele iti ofera o doza sanatoasa de acizi grasi esentiali Omega 3, alaturi de vitamina D. Adauga-le intr-o salata, mai ales ca in Postul Craciunului se mananca foarte des peste.

Smochinele

Smochinele sunt o excelenta sursa de calciu, patru asemenea fructe avand aproape 100 de mg din acest mineral esential. Smochinele sunt bogate si in fosfor, fier, potasiu sau magneziu, de aceea reprezinta un supliment natural deosebit pentru organism. Bucura-te de ele fie in stare proaspata, ca si gustari, fie in preparate deserturi delicioase.

Citeste mai multe pe ele.ro.

Foto: gradinamea.ro

     
Tag-uri: smochine, sanatate, post
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii