A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829917.7519.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PNL, dupa CONSULTARILE cu Iohannis: „Nu putem sa OPTAM decat pentru DIZOLVAREA PARLAMENTULUI si ANTICIPATE”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-11-2015, ora 08:38

PNL, dupa CONSULTARILE cu Iohannis: „Nu putem sa OPTAM decat pentru DIZOLVAREA PARLAMENTULUI si ANTICIPATE”

Articol de Cristian Amariei
O delegatie PNL s-a intalnit pentru negocieri cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, joi, de la ora 17.00. Dupa aproximativ 40 de minute de discutii, liderii PNL au declarat ca i-au cerut sefului statului dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.

Copresedintii PNL au anuntat inca de joi dimineata ca Partidul Liberal ii va propune sefului statului varianta alegerilor anticipate.

"Nu am facut niciun fel de propunere pentru prim-ministru. (...) Credem ca s-au facut foarte multe greseli in politica in ultimii 25 de ani. Acestea se vad in scoietatea romaneasca. Suntem intr-un moment greu pentru clasa politica si nu putem sa optam decat pentru ideea de dizolvare a Parlamentului si alegeri anticipate. (...) Ma bucur ca atunci cand PSD a iesit de la consultari a avut o pozitie echilibrata si nuntata, care nu excludea organizarea de alegeri anticipate si spunem asta pentru ca toti credem ca in societatea romaneasca nu mai este cazul de scandal, crize politice la varf, ci este momentul in care ar trebui sa gasim solutii de consens care sa duca la modernizarea Romaniei. Acest mesaj nu e o noutate nici pentru Iohannis sau pentru voi. Am inteles de la domnia sa ca vor urma consultari maine, dar si in zilele care urmeaza, o noua runda de negocieri. Ma bucur ca are intalnire cu reprezentantii societatii civile", a declarat Alina Gorghiu dupa consultarile cu Iohannis.

Mai mult, Gorghiu a aratat ca ar fi un "avantaj" daca s-ar reusi organizarea alegerilor anticipate odata cu alegerile locale.

Intrebat cum a comentat Klaus Iohannis aceasta propunere, a alegerilor anticipate, copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat: "A spus ca intelege pozitia PNL, ca este una consecventa cu cea din ianuarie. si discutam de lucrul acesta inca din campania electorala".

Intrebat daca PNL a renuntat la varianta ca prim-vicepresedintele Catalin Predoiu sa devina premier, avand in vedere ca liberalii nu au avansat un nume, copresedintele Vasile Blaga a precizat ca Predoiu va fi propus dupa ce PNL va castiga alegerile.

In situtia in care, in urma consultarilor, varianta alegerilor anticipate nu va avea sustinere, liberalii s-au declarat deschisi pentru alte consultari, insa au precizat ca, totusi, considera dizolvarea Parlamentului cea mai "justa" varianta. "Daca vom discuta dupa viitoarea intalnire. (...) Nu am discutat acest lucru cu domnul presedinte", a precizat Blaga.

Inainte de inceperea consultarilor, Klaus Iohannis a precizat ca spera sa fie gasite "solutiile cele mai potrivite" pentru aceasta criza politica.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii