ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-06-2016, ora 15:05

PNL, atacat din interior: „M-am saturat sa stau cu pumnul in gura de un an jumatate”

Articol de Cristian Amariei
Tot mai multe voci din interiorul Partidului National Liberal critica dur conducerea partidului, dupa esecul acestuia la alegerile locale 2016.
Deputatul Theodor Paleologu a afirmat, pe Facebook, ca evaluarea rezultatelor partidelor de catre copresedintii PNL si modul in care au descris atmosfera din interiorul partidului sunt ”negari ale evidentelor” si ”minciuni sfruntate”.

La conferinta de presa de azi Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu ne-au servit doar gogosi si mosi pe grosi, ci minciuni din cele mai sfruntate, pure negari ale evidentelor: rezultatul este extraordinar de bun, chiar cel mai bun obtinut vreodata de PNL, nimeni nu le-a cerut demisia, nimeni nu vrea congres, totul este sub control, iar la toamna vom cistiga”, a comentat Theodor Paleologu.

Liberalul a criticat dinainte de scrutinul din 5 iunie modul in care conducerea partidului a organizat campania electorala. Astfel pe 1 iunie, Paleologu afirma, la RFI, ca PNL merge spre un "dezastru garantat", pentru ca refuza sa il sustina pe Nicusor Dan ca unic candidat al dreptei.

Theodor Paleologu regreta schimburile de replici din ultimele zile dintre Catalin Predoiu si Nicusor Dan: "Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura foarte urata si regret acest lucru foarte mult, pentru ca ii respect pe amandoi, si pe Catalin Predoiu, si pe Nicusor Dan. Trebuie spus ca din start strategia PNL de campanie a fost total gresita. Din pacate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil si total inept la adresa lui Nicusor Dan, spunand ca Nicusor Dan este iepurasul PSD. Daca spui asa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate (...). De fiecare data cand Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde niste voturi".

Duminica seara, dupa anuntarea exit-poll-urilor, Paleologu sustinea ca, daca partidul vrea sa mai aiba o sansa de a conta, conducerea formatiunii liberale trebuie sa plece.

”Conducerea PNL este principalul vinovat pentru dezastrul alegerii Gabrielei Firea in functia de primar general. Ma astept la un tsunami de revolta si furie a alegatorilor de dreapta impotriva acestei conduceri lamentabile”, scria Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul mentioneaca ca Alina Gorghiu si Cezar Preda au avut chiar ”nerusinarea de a spune ca Nicusor Dan e complicele si iepurasul PSD”.

”Daca PNL vrea sa mai aiba o sansa de a conta, conducerea partidului trebuie sa plece. Toata. si nici unul dintre autorii acestei rusinoase - si meritate - infrangeri nu mai are ce cauta la toamna pe listele electorale din Bucuresti. Prezenta lor pe liste ar fi inca o insulta la adresa bucurestenilor”, mai scrie Paleologu.

La randul sau, Cristian Bodea spune ca s-a saturat sa "stea cu pumnul in gura de un an jumatate", pe pagina sa de Facebook.

"Cristian Bodea vrea un partid liberal liber! Nu pleaca nicaieri! Spre dezamagirea unora din varf, nu ma intereseaza ALDE. Nu sunt prost sa ma parchez intr-un cimitir de elefanti si la mana "invietorului" Dragnea.

Cristian Bodea ramane in PNL si lupta pana la capat! Pentru un partid liberal LIBER! Pot ei incerca sa imi inchida gura, dandu-ma afara. Dar, nu imi pasa! M-am saturat sa stau cu pumnul in gura de un an jumate! M-am saturat sa mi se spuna sa nu gandesc, ci sa proslavesc! Ma doare "coloana"! Mai bine analist politic fericit, decat liberal garbovit si ingradit!

Cristian Bodea nu pleaca din PNL! Eu am luptat pentru partidul acesta 16 ani, din 2000. Si am adus rezultate mari la Bihor. Alaturi de ceilalti liberali bihoreni. Nu ma va da pe mine afara Iohannis, parasutat in partid pe usa din dos, de 3 ani.

Cristian Bodea nu mai accepta dictatura in PNL! Nu mai accepta presedinti impusi de Iohannis! Nu mai accepta discursuri impuse de Iohannis! Nu mai accepta sa traiasca in frica intr-un partid LIBERAL!

PNL nu este al lui Iohannis, este al liberalilor! PNL trebuie sa isi aleaga conducerea intr-un Congres democratic, nu la ordine nemtesti! PNL trebuie sa redevina un partid de dreapta, liber si nesupus! Nu mor leii cand vor hienele!", mai scrie politicianul liberal.

Ludovic Orban considera ca ar fi obtinut un rezultat mai bun decat Predoiu si sustine ca PNL trebuie sa-si aleaga o noua conducere, prin votul direct al membrilor. "Ne putem uita la cercetarile sociologice din perioada in care eram candidat. Acum nu are importanta. In momentul in care mi s-a dechis acest dosar penal am facut pasul inapoi pentru ca asa am considerat firesc. Ramane de vazut cat de serioasa este acuzatia impotriva mea. Problema e ca dupa retragerea mea s-au luat decizii privite foarte prost de marele public si pana la urma am fost sanctionati de bucuresteni pentru aceasta atitudine.

Nu cred ca domnul Predoiu ar trebui considerat tap ispasitor. Nu a dorit sa candideze. Avea alt obiectiv politic si pana la urma s-a sacrificat, stiind ca nu e pozitia care i se potriveste cel mai bine. Este inexplicabil cum s-a ajuns la situatia ca PSD sa castige tot in Bucuresti, mai ales dupa doua mandate nu tocmai fericite ale lui Sorin Oprescu, care a fost tot din zona PSD.

Plecand de la faptul ca PNL nu si-a atins obiectul de a castiga alegerile locale, ar trebui sa se ia toate deciziile care sa ii permita sa isi atinga obiectul la toamna. Cred ca am stat prea mult timp cu conduceri care nu au fost legitimate de votul oamenii. Cred ca trebuie sa li se dea sansa oamenilor sa isi aleaga conducerea", a declarat Ludovic Orban.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  08.06.2017 11:07

wh0cd5274279 revia drug read this

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii