ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-09-2015, ora 09:12

PNL a depus MOTIUNEA DE CENZURA impotriva Guvernului Ponta. Votul, pe 29 septembrie

Articol de Cristian Amariei
PNL a depus, luni, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Guvernului intitulata "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!". in documentul, semnat de 180 de parlamentari, liberalii sustin ca prim-ministrul, fiind trimis in judecata, compromite o natiune intreaga si ca liderii UNPR si PSD, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, sunt "complicii" acestuia daca il sustin in continuare.

Motiunea de cenzura, depusa luni de PNL, a fost semnata de 180 de parlamentari - 119 deputati, din care 112 PNL, sase neafiliati si unul de la Grupul Democrat si Popular si 61 de senatori, din care 58 de la PNL si trei neafiliati.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au stabilit calendarul dezbaterii si votarii motiunii de cenzura.

Astfel, textul motiunii va fi citit saptamana aceasta, in plenul comun de miercuri, iar dezbaterea si votul vor avea loc, martea viitoare, 29 septembrie.

"Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. in orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni", arata liberalii in motiunea de cenzura obtinuta de Agerpres.

In document se arata ca prin sustinerea lui Victor Ponta, imaginea Romaniei va fi distrusa iremediabil.

"Domnule Gabriel Oprea, vrem sa ne spuneti tuturor, acum, care este interesul national care reclama mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizarii acestei tari. Puneti in balanta promisiunea facuta lui Ponta si interesul acestui popor. Ce alegeti?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeati recent de resetarea clasei politice, de o noua politica. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceti decat sa vindeti iluzii romanilor. Mentinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop in sine. Nu mai confundati Romania cu partidul! Daca vi-l doriti pe Ponta, folositi-l. E bun de 'Hopa Mitica' pentru PSD! Pentru Romania, insa, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls inainte de a ne periclita orice perspective. Daca sunteti alaturi de Ponta, sunteti complicii lui. Dar sunteti poate chiar mai vinovati ca el. Distrugeti iremediabil imaginea Romaniei, imaginea noastra. Uitati-va in presa internationala! Cu un astfel de precedent toxic, aratam ca un stat care tolereaza coruptia sau care accepta corupti la varful celor mai importante institutii", subliniaza PNL.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii