A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728225044.3553.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PF Lucian Muresan: Numirea mea drept cardinal onoreaza Biserica din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-01-2012, ora 10:15

PF Lucian Muresan: Numirea mea drept cardinal onoreaza Biserica din Romania

Articol de Cristian Amariei

Preafericitul Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, si presedinte al Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, care va fi numit cardinal de catre Papa Benedict al XVI-lea, devenind astfel al treilea cardinal roman, dupa Iuliu Hossu si Alexandru Todea, considera ca numirea sa onoreaza Biserica din Romania si intreaga natiune romana.

"Aceasta demnitate reprezinta un semn al recunoasterii importantei Bisericii Romane Unite si a rolului ei in formarea constiintei nationale si in promovarea valorilor crestine in sanul neamului nostru.

Voi prezenta in fata Sfantului Parinte simtamintele vii de recunostinta si de fidelitate din partea Sinodului Episcopilor, a clerului si a credinciosilor nostri, precum si intreaga pretuire din partea iubitului popor roman, tinand seama de faptul ca in trecutul nu prea indepartat natiunea romana a constituit un model de urmat prin convietuirea pasnica, intr-un autentic spirit crestin, intre diferitele Biserici si confesiuni religioase", afirma PF Lucian, intr-un interviu acordat Agerpres.

Pe de alta parte, inalta fata bisericeasca este de parere ca numirea sa se adreseaza martirilor Bisericii Ortodoxe Romane.

"Aceasta numire consider ca este adresata in primul rand jertfei martirilor si a intregii noastre Biserici, care au platit cu sangele pretul fidelitatii fata de Cristos si fata de Biserica Sa", a mai afirmat Preafericitul.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii