A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664512.9124.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PERICOLUL urias al utilizarii zilnice a Internetului de catre elevi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2015, ora 10:38

PERICOLUL urias al utilizarii zilnice a Internetului de catre elevi

Articol de Madalina Irimia
Utilizarea exagerata a tehnologiilor informationale de catre elevi afecteaza capacitatea de insusire a cunostintelor, releva un studiu al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, subliniind ca nu conteaza cantitatea informatiei, ci calitatea, si ca rolul profesorului ramane primordial.

Potrivit celor mai recente date, prezentate marti in raportul OCED, in anul 2012, 96% dintre elevii de 15 ani din tarile dezvoltate aveau computere acasa, iar 72% le foloseau in scoli.

"In general, elevii care folosesc moderat calculatoare in scoli tind sa aiba rezultate mai bune decat cei care utilizeaza rar tehnologia informationala. Dar elevii care folosesc computerul frecvent tind sa aiba rezultate slabe la invatatura", afirma expertii OCED. Folosirea "moderata" a computerului inseamna "o data - de doua ori pe saptamana", potrivit autorilor studiului, noteaza Corriere della Sera.

"Sistemele educationale trebuie sa gaseasca modalitati mai eficiente de integrare a tehnologiilor in procesul de invatamant pentru a le furniza profesorilor un mediu pedagogic adecvat secolului 21 si copiilor abilitatile secolului 21. Tehnologia este singurul mod de a extinde accesul la cunostinte. Dar, pentru a ne asigura ca progresele tehnologice rezista, tarile trebuie sa investeasca mai eficient si sa se asigure ca profesorii au rolul primordial pentru elaborarea si implementarea acestor schimbari", a spus Andreas Schleicher, directorul OCED responsabil de Educatie.

Studiul a fost realizat in Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Taiwan, Colombia, Danemarca, Estonia, Franta, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Hong Kong, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Emiratele Arabe Unite si Statele Unite.

Continuarea pe descopera.ro
     
Tag-uri: pericol, elevi, internet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii