A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664099.7214.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PERICOLUL major la care te expui de fiecare data cand apesi butonul liftului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2015, ora 14:03

PERICOLUL major la care te expui de fiecare data cand apesi butonul liftului

Articol de Madalina Irimia
Conform unui studiu, publicat de revista „Open Medicine”, butoanele liftului sunt pline de bacterii.

Desi studiul a fost axat mai mult pe incaperile unui spital, rezultatele arata ca butoanele liftului, indiferent daca-i vorba despre liftul spitalului sau nu, au de o suta de ori mai multe bacterii comparativ cu capacul vasului de toaleta, potrivit profesorului de Microbiologie si stiintele Mediului de la Arizona’s College of Public Health, Chuck Gerba.

Din moment ce butoanele liftului sunt mai murdare decat baile publice, morala ar fi sa incerci sa apesi butonul liftului cu un servetel sau sa te speli pe maini imediat cum iesi din lift.

Cercetatorii au luat probe de pe 120 de butoane din lifturi diferite si de pe 96 de suprafete din bai diferite. Rezultatele sunt incredibile: 61% dintre butoanele lifturilor erau colonizate de bacterii, comparativ cu 43% in bai.

Chuck Gerba, profesorul de Microbiologie si stiintele Mediului de la Arizona’s College of Public Health, afirma ca vasul de toaleta din baile publice este mai curat spre deosebire de alte obiecte.

Profesorul isi argumenteaza afirmatia printr-un procentaj: 48 % dintre femeile care folosesc o baie publica curata vasul toaletei inainte sa-l foloseasca.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: pericol, lift, microbi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii