A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830244.4102.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PATRUNJELUL, unul dintre „cei 7 magnifici” din bucatarie. Afla care sunt cele 30 de BOLI pe care le poti TRATA daca il mananci ZILNIC
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-08-2015, ora 09:04

PATRUNJELUL, unul dintre „cei 7 magnifici” din bucatarie. Afla care sunt cele 30 de BOLI pe care le poti TRATA daca il mananci ZILNIC

Articol de Cristian Amariei
Deseori, patrunjelul este subapreciat, desi are importante calitati nutritive si paleative, fiind unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor boli, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute.

Continutul bogat in glucide, proteine, vitamine (mai ales vitamina C ), minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide, flavonoizi, fac din patrunjel un aliment intaritor pentru imunitate, detoxifiant si regenerator.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina, fruzele si fructele (semintele).

Frunza verde de patrunjel tocata marunt se poate adauga la orice mancare gatita, la sfarsit, dupa ce prepararea termica s-a incheiat sau poate fi folosita la prepararea salatelor.

Avand in vedere faptul ca, pentru a obtine efecte semnificative, si cantitatile de patrunjel consumate trebuie sa fie semnificative, am putea sa ne luam obiceiul de a consuma patrunjel tocat marunt intre mese, pe parcursul zilei.

O singura contraindicatie, totusi, exista: patrunjelul nu este recomandat mamelor care alapteaza, deoarece poate reduce lactatia.

De asemenea, este un ingredient natural care nu trebuie sa lipseasca din trusa de ingrijire a pielii. Din sucul de patrunjel se poate face o masca care se aplica pe fata si care are rolul de a regenera, de a improspata si de a conferi stralucire tenului.
Aceasta masca poate ajuta totodata la eliminarea pistruilor si a petelor cauzate de inaintarea in varsta.

Patrunjelul are multiple calitati si contribuie la vindecarea a nu mai putin de 30 de boli:
– Anemie – previne anemia ca urmare a continutului bogat in fier, dar si a vitaminei C (care ajuta la absorbtia fierului);
– Antioxidant – creste capacitatea antioxidanta a sangelui;
– Antibacterian (distruge bacteriile);
– Amelioreaza respiratia urat mirositoare;

Continuarea aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii