ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-04-2016, ora 08:36

PANAMA PAPERS. Cum se foloseste cel mai bun fotbalist din lume de un off-shore pentru a-si ascunde averea

Articol de Cristian Amariei
Ancheta "Panama Papers", realizata de un grup de mass-media internationale si care vizeaza modul de functionare a companiilor off-shore, mentioneaza mai multe personalitati din fotbal, printre care Michel Platini, Lionel Messi si un membru al Comisiei de Etica al FIFA, informeaza ziarul L'Equipe.

Un grup de mass-media internationale, coordonat de catre Consortiul international al jurnalistilor de investigatie, a dezvaluit, duminica seara, faptul ca mai multe personalitati sportive, lideri politici, oameni de afaceri si celebritati, beneficiaza de sistemul de conturi off-shore, in paradisuri fiscale cu reglementari opace, pentru a-si ascunde averile. Totusi, folosirea companiilor off-shore nu este o practica ilegala.

Mai multe personalitati din sport sunt mentionate in documente Panama Papers, inclusiv fostul presedinte UEFA, Michel Platini, sau fotbalistul argentinian Lionel Messi, castigatorul Balonului de Aur. Fotbalul este cel mai invocat sport in cadrul anchetei, dar 11 hocheisti din NHL si cel putin 5 jucatori de golf au folosit companii off-shore pentru a-si administra finantele.

Potrivit unor documente care provin din arhivele firmei de avocatura panameze Mossack Fonseca, specializata in administrarea companiilor off-shore, a fost identificat cazul lui Juan Pedro Damiani, avocat si membru al Comisiei de Etica a FIFA din 2006. Potrivit datelor L'Equipe, avocatul uruguayan asista, de asemenea, la crearea unor companii-paravan pentru operatiuni financiare. Documentele arata ca Damiani a lucrat cu trei dintre principalii suspecti in scandalul de coruptie de la FIFA: Eugenio Figueredo, Hugo Jinkis si Mariano Jinkis.

Continuarea pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii