A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661901.2369.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ouale, "MULTIVITAMINELE NATURII". Cinci motive pentru care ar trebui sa mananci mai des
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-12-2013, ora 12:02

Ouale, "MULTIVITAMINELE NATURII". Cinci motive pentru care ar trebui sa mananci mai des

Articol de Madalina Irimia

Ouale sunt atat de hranitoare incat mai sunt supranumite "multivitaminele naturii". Ele au antioxidanti unici si proprietati unice pentru functionarea creierului. Iata 5 motive stiintifice pentru care trebuie sa le incluzi in dieta ta.

Un ou contine o gama impresionanta de substante nutritive. Imagineaza-ti ca din ou se formeaza un pui intreg. Ouale sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grasimi sanatoase si altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantitati mici din aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul uman (calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E si multe altele). Acestea sunt in galbenus, iar albusul contine in mare parte doar proteine.

Ouale iti imbunatatesc sanatatea cardiovasculara

Doar pentru ca un aliment contine colesterol, nu inseamna ca va creste nivelul de colesterol din sange. Ficatul produce colesterol in fiecare zi, iar atunci cand mananci astfel de alimente, acesta produce mai putin. Desi sunt aratate cu degetul pentru faptul ca au mult colesterol in compozitie, ouale au in realitate un efect benefic asupra sistemului cardiovascular: ridica nivelul de colesterol bun din sange.

Ouale contin colina, un nutriment esential pentru creier

Colina este un nutriment mai putin cunoscut din complexul de vitamine B, insa este esential pentru mai multe procese ale corpului. Carentele de colina contribuie la dezvoltarea bolilor de ficat, a bolilor cardiovasculare si a tulburarilor neurologice. Cele mai bune surse naturale sunt galbenusurile de oua si ficatul de vita.

Citeste mai mult pe foodstory.ro.

Foto: gorjeanul.ro

     
Tag-uri: oua, vitamine, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii