ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2016, ora 08:48

Organe umane, crescute in porci. Reusita oamenilor de stiinta din SUA a creat un scandal urias

Articol de Cristian Amariei
Din perspectiva etica, cresterea organelor umane in porci nu este mai rea decat consumul de slanina, noteaza Descopera.

Profesorul Sir John Burn, de la Universitatea Newcastle, sustine ca oamenii de stiinta americani au creat embrioni hibrizi de porc si om si ca proiectul este solutia vitala de a face fata lipsei de organe pentru transplant.

Dar criticii au reactionat cu furie la stirile despre proiectul inedit. Ei au descris metoda ca fiind "oribila" si ca ar reprezenta un atac asupra integritatii umane.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California au combinat celule umane stem cu ADN-ul porcin, cu scopul de a crea un pancreas uman in interiorul unui porc.

Regulile stricte nu permit nasterea unui animal hibrid, iar orice sarcina trebuie sa fie incheiata dupa 28 de zile. Dar, in cele din urma, cercetatorii spera la permisiunea nasterii porcilor "himera", care vor fi pastrati in ferme uriase, pana cand organele necesare vor creste pana la dimensiunea potrvita unui pacient uman.

"Ideea este ca noi, de fapt, producem tesuturi sigure si eficiente de la animalele domestice, iar aceasta metoda ar putea deschide, in mod clar, un nou domeniu pentru tratarea pacientilor. Este o munca importanta", a declarat profesorul John Burn.

Potrivit lui John Burn, este rezonabil sa se utilizeze mamifere ca sursa de tesut.

"Rapoartele acestui experiment macabru parca sunt secvente din romanul science-fiction Never Let Me Go. in cartea lui Kazuo Ishiguro, copiii sunt clonati, astfel incat organele lor sa fie folosite pentru transplanturi” , a declarat Katy Taylor, membru al organizatiei Cruelty Free International.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii