ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-02-2016, ora 16:04

Orban: „Politicienii maghiari din Romania sunt supusi unei campanii politice menite a-i submina”

Articol de Madalina Irimia
Politicienii maghiari din Romania sunt supusi unei campanii politice menite a-i submina si se fac eforturi ca liderii minoritatii maghiare sa fie exclusi, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, relateaza emisia in limba engleza a agentiei de presa MTI.

Aceasta situatie trebuie abordata corespunzator, a mai spus seful guvernului de la Budapesta, intr-un discurs despre relatiile Ungariei cu vecinii sustinut la o intalnire cu sefii misiunilor diplomatice ungare din strainatate.

In acelasi timp, Orban a afirmat ca relatiile Ungariei cu Slovacia sunt in regula, iar cele cu Serbia sunt echilibrate.

Cu Croatia "incercam sa punem relatiile in ordine, lucru care nu este usor, din cauza ca reteaua de relatii a fost afectata", a spus el.

in legatura cu Slovenia, premierul ungar a declarat ca legaturile au fost neglijate, dar ca sunt sperante mari intr-o buna cooperare in viitor.

Orban a subliniat de asemenea ca nu se stie clar daca Ucraina va deveni un stat constitutional cu o structura economica occidentala.

Totusi, a adaugat el, este in interesul Ungariei sa existe intotdeauna "ceva" intre Rusia si Ungaria. "Nu ar trebui sa avem o granita comuna cu Rusia", a precizat Orban, adaugand ca sanctiunile impotriva Moscovei in criza ucraineana nu vor fi neaparat prelungite automat le sfarsitul primei jumatati a anului.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii