A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831017.4175.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Orasul unde nu exista politie, somaj, iar casele sunt gratuite pentru toti locuitorii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-06-2016, ora 09:46

Orasul unde nu exista politie, somaj, iar casele sunt gratuite pentru toti locuitorii

Articol de Cristian Amariei
Orasul este descris ca fiind o "utopie socialista", insa care pare prea fantezist pentru a fi adevarat, scrie The Mirror.

Un oras fara politie, fara criminalitate, foarte putin somaj si unde locuitorii au liberatea de-asi construi unde vor casele pare o urba desprinsa din romanele science-fiction. Insa acest lucru se intampla in realitate, Marinaleda, se afla la cativa kilometri de Sevilia, Spania si acolo locuiesc in jur de 2750 de persoane. Localitatea este condusa de catre Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de "Robin Hood spaniol". Acesta se afla la conducerea localitatii din regiunea Sevillia inca din 1979.

In oras functioneaza o cooperativa agricola unde lucreaza aproape toata populatia localitatii (2650 de angajati), iar fiecare angajat este platit cu 1200 de euro pe luna.

In plus, Marinaleda le ofera de asemenea rezidentilor o casa, cu conditia sa o construiasca singuri si daca au fost rezidenti ai Marinaledei timp de cel putin doi ani. Caramizile si mortarul sunt oferite gratis de guvernul local din Andaluzia, regiunea de care apartine satul.

De asemenea, persoanele care vor sa-si construiasca o casa sunt ajutati cu arhitecti, dar si cu muncitori. Cei care se angajeaza sa isi construiasca o casa platesc cate 15 euro pe luna, dar incep plata abia dupa terminarea constructiei. Datoria este mostenita de copii pentru a putea fi acoperite costurile.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: casa, politie, marinaleda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii