ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-11-2015, ora 14:03

Oprea nu mai vrea sa fie ministru. Si-a delegat atributiile lui Ilie Botos, fost procuror general

Articol de Madalina Irimia
Gabriel Oprea nu mai vrea sa fie ministru si si-a delegat atributiile lui Ilie Botos, fost procuror general al Romaniei, informeaza Realitatea TV.

Desi a declarat, imediat dupa ce Victor Ponta anuntase ca isi depune mandatul de premier si, implicit, al Guvernului, ca UNPR este gata sa formeze noul Guvern, Oprea le-a spus jurnalistilor, inainte de a intra la sedinta coalitiei de guvernare, ca nu isi doreste sa mai faca parte dintr-un alt Guvern, potrivit Realitatea TV.

"Eu personal nu voi mai face parte din niciun guvern. Sunt solidar cu Victor Ponta, UNPR-ul nu isi schimba cu nimic politica, ramanem un partid unit si intr-o coalitie stabila si in continuare il sprijinim pe presedintele Romaniei in tot ceea ce priveste chestiunile de siguranta nationala. Coalitia actuala ramane, va vor spune si colegii mei. Banuiesc ca vom fi chemati la consultari. UNPR ramane in actuala coalitie", spunea Oprea.

Cine e Ilie Botos

La inceputul lunii ianuarie, presedintele Klaus Iohannis conferea Ordinul National ”Steaua Romaniei”, in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, generalului magistrat Ilie Botos, care ocupa functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne.

In 21 iulie 2006, Ilie Botos si-a dat demisia din functia de procuror general al Romaniei, ca urmare a fugii din Romania a lui Omar Hayssam (condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare pentru implicare in rapirea a trei reporteri in Irak).

Fuga lui Hayssam a generat, pe langa demisia generalului magistrat Botos, si demisiile a trei sefi de servicii secrete.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii