A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817271.7316.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Onoarea pe care i-a facut-o lui Obama un verisor indepartat, cercetator. „Este un parazit special”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2016, ora 11:20

Onoarea pe care i-a facut-o lui Obama un verisor indepartat, cercetator. „Este un parazit special”

Articol de Madalina Irimia
Cum poate un cercetator sa-l onoreze pe presedintele Americii, care intamplator este o ruda indepartata? Numind un parazit al broastei testoase dupa el.

Baracktrema obamai nu este un simplu parazit, este atat de deosebit incat nu reprezinta doar o specie, ci un intreg gen, conform unui raport publicat in revista Parasitology. Expertii afirma ca descoperirea unui nou gen de parazit nu a mai fost intalnita la broastele testoase de acum 21 de ani.

B.obamai este un vierme lat care infecteaza broastele testoase de lac si broastele testoase malayesiene. Cercetatorii au studiat parazitii testoaselor deoarece considera ca acesta este stramosul viermelui lat care provoca schistosomiasis, o boala care omoara intre 20.000 si 200.000 de oameni pe an, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Cercetatorii au afirmat ca acest tip de parazit se poate dezvolta in cele mai puternice medii. B.obamai poate penetra sistemul circulator al testoasei si sa depuna sute de oua in vasele de sange din plamani testoasei.

Mai multe pe descopera.ro
     
Tag-uri: obama, parazit, nume
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii