ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2014, ora 13:08

"Omul elefant." Un tanar englez a suferit 74 de operatii si nu a mai iesit din casa in ultimii ani

Articol de Madalina Irimia

Un barbat din Marea Britanie a ajuns prizonier in propria casa din cauza unei boli care nu-i opreste oasele din crescut.

Vezi aici mai multe imagini cu Robert Smith!

In varsta de 24 de ani, Robert Smith arata ca si cum ar avea 50. Barbatul sufera de sindromul Proteu, despre care se crede ca l-a afectat si pe celebrul "om elefant" - Joseph Merrick in secolul XIX, relateaza Daily Mail.

Sindromul Preteu o afectiune congenitala care determina hiperplazia pielii si dezvoltarea anormala a oaselor, insotite adesea de tumori localizate intr-o jumatate a corpului.

Robert Smith a suferit pana acum 74 de operatii. Barbatul sufera si de gigantism - are o inaltime de 2.5 m - si inca mai creste. Dezvoltarea anormala a oaselor l-a lasat desfigurat iar in urma unei crize de meningita, acum 3 ani, a ramas fara posibilitatea de a mai merge.

Din cauza greutatii de 120 de kg si a bolii de care sufera, barbatul a iesit afara din casa doar de 4 ori in ultimii 3 ani. Familia lui incearca acum cu disperare sa stranga 8.000 de euro pentru un nou scaun cu rotile.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Tag-uri: barbat, operatii, oase, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii