ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
11-07-2012, ora 13:41

Olandezii de la Eureko pleaca din Romania dupa ce au inregistrat pierderi de 30 mil. euro in opt ani

Articol de Cristian Amariei

Economia romaneasca pierde investitori straini unul dupa altul. Gigantul olandez din industria asigurarilor Eureko, cu subscrieri de 20 mld. euro, urmeaza sa paraseasca piata locala la inceputul anului viitor dupa ce in ultimii opt ani a adus zeci de milioane de euro la capitalul subsidiarei locale pentru a acoperi pierderile inregistrate an de an, afirma surse din domeniu.

Piata asigurarilor a fost abandonata si de britanicii de la Aviva, in timp ce germanii de la Bayern LB care controleaza grupul maghiar MKB au iesit de pe piata bancara locala. La nivelul industriei cea mai mare pierdere ramane plecarea Nokia.

Numarul investitorilor straini care pleaca se mareste, in timp ce proiectele noi sunt extrem de rare.

Olandezii de la Eureko detin pe plan local un jucator de talie redusa pe piata asigurarilor de viata si un administrator de pensii private si deja i-au anuntat pe cei 200 de angajati ca grupul Achmea (Eureko BV) a decis sa se retraga de pe piata, iar varianta cea mai probabila este inchiderea companiei de asigurari, in timp ce administratorul de pensii private va fi vandut.

"Grupul Achmea a cautat dintotdeauna sa identifice oportunitati noi in vederea dezvoltarii si consolidarii afacerilor si, drept urmare, au existat si vor exista discutii strategice pentru a investiga si identifica cea mai buna combinatie de oportunitati", afirma Alexandru Leondari, director general adjunct al Eureko Asigurari.

El a declarat ca Eureko nu comenteaza "orice zvon aparut in piata", dar nici nu a infirmat direct informatiile de pe piata. Grupul din Olanda nu a raspuns pana la inchiderea editiei unei solicitari a ZF.

In opt ani de activitate olandezii nu au reusit sa stranga o masa critica de clienti si au fost nevoiti sa scoata din buzunar mai multe zeci de milioane de euro pentru a acoperi pierderile, potrivit surselor citate.

Eureko intrase pe piata locala in 2004, dupa preluarea grupului elen Interamerican, iar in urma cu trei ani si-au adus propriul brand. Eureko Asigurari a avut in ultimii opt ani pierderi de 30 mil. euro, grupul fiind nevoit sa majoreze in fiecare an capitalul companiei pentru a acoperi aceste pierderi. Numai in ultimii trei ani majorarile de capital au cumulat 25 mil. euro.

Sursa: zf.ro

Sursa foto: incomemagazine.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii