A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830683.3701.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Octavian Bellu a recunoscut ca primea BANI de la gimnaste. CAT era "comisionul"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-06-2016, ora 10:56

Octavian Bellu a recunoscut ca primea BANI de la gimnaste. CAT era "comisionul"

Articol de Cristian Amariei
Octavian Bellu si Mariana Bitang au fost acum 10 ani in centrul unui alt scandal, cand au fost dati in judecata de gimnasta Oana Petrovschi, care i-a acuzat ca, din cauza antrenamentelor prea dure, a suferit o hernie de disc ce a impiedicat-o sa participe la Olimpiada de la Atena. Bellu a fost audiat la Parchet, unde a recunoscut ca primea bani de la gimnaste atunci cand acestea erau recompensate in turneele demonstrative.

Octavian Bellu a admis ca primea bani de la gimnastele care castigau premii lacompetitiile demonstrative.

"Procentul este aleator si prezinta un gest de recunostinta a contributiei antrenorilor la performantele sportivilor. Gestul nu este o regula, este ocazional, fiind permis la competitiile private, foarte putine de altfel, unde antrenorii nu primesc sume de bani de la organizatori. Este o regula in sportul de performanta", a spus Octavian Bellu in cadrul interogatoriului, confom WOWbiz.ro.

Practica a fost recunoscuta de trei gimnaste, Simona Amanar, Lavinia Milosovici si Maria Olaru.

"Nu este un secret, in majoritatea cazurilor acesti bani se negociau intre parintii nostri si antrenori. La toate concursurile private antrenorii primeau 30% din castigul fiecarei gimnaste. Nimeni nu a fost constrans sa plateasca aceste sume, cel mai bun exemplu fiind cel al Laviniei Milosovici, care a refuzat la un moment dat sa mai dea bani si nu a patit nimic", a dezvaluit Simona Amanar.

"In opt ani nu am fost fortata sa dau bani nimanui. In legatura cu cei 30% va pot spune ca este adevarat, insa sumele puteau fi mult mai mari. La diferite concursuri, in functie de castig, le dadeam si 50%. Asa voiam eu. Astfel de plati se faceau catre antrenorul care te insotea la concurs, iar eu am fost la majoritatea concursurilor cu Bellu si Bitang. Le dadeam banii dupa care era treaba lor cum ii imparteau",, a confirmat Lavinia Milosovici.

Maria Olaru recunostea ca le dadea bani antrenorilor, dar era impaciuitoare: "Am platit 30% din banii pe care ii primeam la competitiile private, dar trebuie sa precizez ca nu am fost fortata. Oricum, toate aceste scandaluri nu fac bine gimnasticii, ba din contra, se face un mare deserviciu acestui sport".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii