A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661804.3341.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ochii au nevoie de protectie si iarna!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2013, ora 08:15

Ochii au nevoie de protectie si iarna!

Articol de Madalina Irimia

Vulnerabili la ultravioletele reflectate de zapada, ochii au nevoie de protectie si in timpul iernii. Ba mai mult, razele UV sunt mai puternice iarna fiindca zapada reflecta 85% din acestea, iar la fiecare 1000 de metri altitudine, cantitatea de radiatii UV creste cu 10%. Din aceste motive se poate ajunge la afectiuni oculare, dintre care oftalmia zapezii este cea mai frecventa.

Ce simptome iti arata ca ochii sufera?

De la sensibilitatea la lumina si lacrimarea abundenta, produsa de lumina puternica reflectata de zapada, pana la senzatia de nisip in ochi si scaderea acuitatii vizuale de cateva zeci de ori, si afectarea corneei, simptomele expunerii ochilor la radiatiile UV fara protectie, pot fi mai grave sau mai usoare. In cazul oftalmiei zapezii, se produce o inflamatie a corneei care afecteaza vederea si creeeaza disconfort la cateva ore de la expunerea la ultraviolete. Cu cat altitudinea este mai mare si expunerea este mai lunga, si simptomele sunt mai grave. Chiar daca dispare in cateva zile, ofltamia zapezii lasa in urma leziuni corneene care pot crea probleme. De aceea, este obligatorie purtarea ochelarilor de protectie mai ales pe partiile de schi, snowboarding sau sanius.

Integral pe sfatulparintilor.ro

Foto: featurepics.com

     
Tag-uri: ochi, iarna, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii