ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-05-2013, ora 05:35

Obiceiuri proaste pe care le faci zi de zi si-ti imbatranesc pielea

Articol de Madalina Irimia

Toate femeile isi doresc un ten perfect, fara riduri, pana la adanci batraneti. Insa, cum asa ceva nu e posibil apelam la tot felul de creme si tratamente care sa ne ajute sa incetinim procesul de imbatranire.

Prea mult machiaj

Machiajul este solutia noastra salvatoare. Cu ajutorul lui reusim sa aratam mult mai bine si sa ne simtim bine in pielea noastra. Insa, atunci cand folosim prea multe produse de machiaj si mai ales in cantitati prea mari, machiajul se poate transforma intr-un adevarat dusman. Un foarte bun exemplu este fondul de ten crema, cu o putere mare de acoperire, care contine multa pudra pigment, iti incarca pielea si te face sa pari mai batrana. De aceea, este bine sa alegi produse lichide, cu o putere mai mica de acoperire. Iar daca tenul tau nu are probleme incearca sa inlocuiesti fondul de ten cu o crema BB care iti ofera matifiere si acoperire dar si hidratarea atat de necesara mentinerii elasticitatii pielii.

Zaharul te imbatraneste

Stim ca dulciurile ingrasa. Insa, stiai ca zaharul accelereaza procesul de imbatranire a pielii si determina aparitia prematura a ridurilor? Potrivit specialistilor, pielea imbatraneste mult mai repede atunci cand consumi o cantitate mare de zahar rafinat. Odata ajuns in organism, zaharul declanseaza un proces natural care poarta numele de glicare. Astfel, moleculele de zahar influenteaza actiunea colagenului si a elastinei, doua dintre substantele esentiale pentru ca pielea sa-si pastreze aspectul tanar. Efectul de imbatranire a pielii va fi cu atat mai vizibil cu cat consumi mai mult zahar rafinat.

Nu bei apa

Nu ma indoiesc de faptul ca ai auzit de foarte multe ori cat de importanta este apa pentru frumusetea tenului nostru. Insa, din diferite motive esti genul de persoana care nu reuseste sa bea mai mult de un pahar de apa pe zi. Poate ca acum, mai ales daca esti la 20 de ani, nu intelegi la ce te ajuta sa consumi doi litri de apa pe zi, insa peste cativa ani, atunci cand iti vor aparea riduri vei intelege. Consumul crescut de apa ajuta la eliminarea toxinelor si astfel pielea va capata un aspect proaspat si mai sanatos. Mai mult, daca bei apa iti vei mentine pielea hidratata si fara riduri.

Detalii pe eva.ro

Foto: ghiduldesanatate.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii