ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-08-2015, ora 10:58

Obiceiuri de la birou care iti pun viata in pericol

Articol de Madalina Irimia
Petreci multe ore la birou, asa ca nu este de mirare ca dezvolti anumite obiceiuri care iti pun sanatatea in pericol. Afla care sunt.

Iti sprijini fata in palma

Stim cat de confortabila este aceasta pozitie, insa atunci cand iti atingi fata cu mana, iti expui pielea bacteriilor care pot provoca probleme ale tenului. Daca nu vrei sa te trezesti cu fata plina de cosuri, incearca sa iti tii mainile pe birou.

Iei un pranz sarac

Creierul tau are nevoie de pauza, asa ca nu sari peste pranz. Fara masa principala a zilei, productivitatea ta va fi minima si vei fi fara energie. in plus, cercetatorii au aratat ca, atunci cand indeplinesti mai multe sarcini in acelasi timp, activitatea ta nu este eficienta, potrivit huffingtonpost.com, asa ca evita sa mananci la birou. Ia-ti pauza de masa si mergi sa iei pranzul in liniste!

Nu stai corect pe scaun

O postura gresita la birou duce la probleme de sanatate. Studiile au aratat ca, atunci cand nu iti tii spatele drept, ai si o stare de spirit proasta. in plus, aceasta pozitie duce la aparitia durerilor de gat si de umeri.

Iti atingi ochii

Stim cat de tentant este sa iti stergi dermatograful cu mana atunci cand observi ca s-a scurs, dar acest obicei duce la raspandirea germenilor si grabeste procesul de imbatranire a ochilor.

Stai toata ziua pe scaun

Sa stai toata ziua pe scaun, in fata calculatorului, este la fel de periculos ca fumatul, potrivit cercetatorilor. O viata sedentara creste riscul de diabet si boli de inima si duce la probleme serioase de spate. incearca sa te ridici la fiecare 50 de minute si sa faci un pic de miscare.

Nu stai acasa cand esti racit

Oricata treaba ai avea la birou, cand esti racit este indicat sa stai acasa. O banala viroza te slabeste mai mult decat crezi, iar daca nu te odihnesti, va fi mai greu sa te insanatosesti. in plus, risti sa iti imbolnavesti si colegii.

Stai picior peste picior

Cand stai picior peste picior, cresti riscul aparitiei durerilor de spate si de gat si poti, chiar, sa iti cresti tensiunea arteriala. Cel mai bine este sa stai cu picioarele pe podea.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: obiceiuri, sanatate, birou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii