A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830055.9338.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Obiceiul zilnic care te baga in depresie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11-2015, ora 12:10

Obiceiul zilnic care te baga in depresie

Articol de Cristian Amariei
Toata lumea are zile bune sau zile rele, insa daca esti periodic nostalgica si melancolica, s-ar putea sa suferi de depresie. Afla care este obiceiul inofensiv care ti-ar putea da aceasta stare.

In mod normal, este o idee buna sa fii draguta cu ceilalti oameni, insa o astfel de atitudine s-ar putea sa aiba efecte negative asupra starii tale psihice. Daca esti prea amabila sau iti pasa prea mult de persoanele din jurul tau, s-ar putea sa risti sa intri in depresie. Specialistii sustin ca un astfel de comportament dezvaluie faptul ca ai nevoie de aprobarea celorlalti, iar asta te predispune la depresie sau te impiedica sa lupti cu aceasta afectiune.

Daca te gandesti ca opiniile tale nu au nicio valoare, ca ce crezi tu nu conteaza si ca actiunile tale nu au niciun efect, sunt mari sanse sa te indreptispre depresie, potrivit expandedconsciousness.com. Primul lucru pe care il poti face pentru a preveni aceasta afectiune este sa nu iti mai pese de ce cred ceilalti. Tu esti singura persoana care te poate ajuta sa iti schimbi viata, astfel ca esti singura pe care trebuie sa o multumesti.

Pentru a avea o stare psihica buna, este indicat sa existe un echilibru in viata ta. Daca iti pasa prea mult, cuiva ii va pasa intotdeauna prea putin, daca esti prea disponibila, cineva va fi mereu prea ocupat. Cand iti pasa prea mult, ai asteptari mari si simti ca timpul tau nu este foarte apreciat de ceilalti.

Nu lasa niciodata oamenii toxici sa intre in viata ta. Este mai bine sa fii singura, decat sa fii cu oameni care te indispun. Concentreaza-te pe ce vrei sa faci in viata si alearga intotdeauna pentru indeplinirea nevoilor tale. Fii buna cu tine si ceilalti iti vor urma exemplul.

Cum recunosti depresia

Depresia nu este acelasi lucru cu nefericirea, de aceea este bine sa recunosti diferenta. In primul rand, aceasta afectiune se manifesta prin schimbari ale modului in care te raportezi la viata, care dureaza mai mult de o zi sau o saptamana. Daca te simti lipsita de speranta, indiferent de ce iti spun ceilalti sau de lucrurile bune din viata ta, s-ar putea sa ai nevoie de ajutorul unui specialist. Oamenii deprimati simt ca totul se intampla din vina lor si ca nimic nu are niciun rost.

In momentul in care esti lovit de depresie, iti pierzi interesul pentru lucrurile care iti faceau, candva, placere. Te simti foarte obosita, oricat ai dormi, si ai vrea sa iti petreci toata ziua in pijamale. Depresia vine, deseori, cu o lipsa de energie si cu o stare generala de letargie. Insomnia este un alt semn de boala.

Cand esti deprimata, esti anxioasa si iti pierzi pofta de mancare. Te poti confrunta chiar si cu pierderi de kilograme. Invata sa recunosti aceste semnale si mergi la medic, pentru a te pune pe picioare.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: obicei, depresie, simptome
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii