A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662302.4864.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Obiceiul din timpul somnului care produce carii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2016, ora 09:29

Obiceiul din timpul somnului care produce carii

Articol de Madalina Irimia
Nu poti controla ce faci in timpul somnului, insa este bine sa stii care sunt gesturile care iti fac rau. Vezi cum poti sa iti distrugi dantura cand dormi.

Un studiu al dentistilor din Noua Zeelanda a scos la iveala faptul ca oamenii care dorm cu gura deschisa au mai multe carii decat cei care nu fac asta. Cercetatorii sustin ca acest lucru este cauzat de faptul ca respiratul pe gura usuca saliva si distruge mecanismul care tine cariile departe, potrivit medicalnewstoday.com. PH-ul salivei devine acid, astfel ca dintii nu se mai pot apara de bacterii. Studii anterioare au aratat ca persoanele care au gura uscata au un risc mai mare de a suferi de eroziunea dintilor.

Cercetatorii din Noua Zeelanda au observat ca oamenii care dorm cu gura deschisa au un nivel scazut al PH-ului. Astfel, daca smaltul dintilor incepe sa se dizolve la un PH de 5.5, cei care dorm cu gura deschisa au un PH de aproximativ 3.6. Daca ai multe carii, s-ar putea sa faci o greseala in timpul somnului.

Ce sa faci ca sa nu mai dormi cu gura deschisa

Daca stii ca dormi cu gura deschisa, poti incerca cateva metode care te vor ajuta sa renunti la acest obicei. In primul rand, incearca sa nu mai dormi pe spate. In aceasta pozitie, este de doua ori mai greu sa respiri pe nas, astfel ca vei deschide gura.
Asigura-te ca temperatura in camera nu este foarte ridicata. Daca iti este cald, respiratiile devin mai profunde si s-ar putea sa nu te simti bine cand respiri pe nas. Nu purta pijamale foarte groase si da calorifelul la mic.

Renunta la coaverele din dormitor. Prezenta lor afecteaza calitatea aerului si favorizeaza aparitia acarienilor si a micro-organismelor care trec prin caile nazale si le irita. In aceste conditii, ti se infunda nasul si ajungi sa respiri pe gura. Acelasi efect il au si pernele pline de praf sau foarte vechi, pilotele sau hainele lasate in camera.

Cum sa iti protejezi dintii in timp ce dormi

Daca vrei sa ai dinti sanatosi, este important sa te speli pe dinti inainte de culcare si sa folosesti ata dentara. Dulciurile consumate inainte sa te bagi in pat cresc, de asemenea, aciditatea salivei. Dureaza ore pana cand PH-ul revine la normal, asa ca renunta la bomboane sau ciocolata inainte sa adormi.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: studiu, somn, carii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii