A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631429.0784.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Obicei INEDIT de Sfantul Valentin in Japonia. Barbatii sunt cei care au de castigat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-02-2014, ora 10:36

Obicei INEDIT de Sfantul Valentin in Japonia. Barbatii sunt cei care au de castigat

Articol de Madalina Irimia

De Sfantul Valentin, florariile fac fata cu greu cererii mari de flori pentru sotii si iubite. In Japonia insa sunt luati cu asalt producatorii de ciocolata, dar nu femeile primesc tablete si cutii cu bomboane, ci... barbatii, relateaza AFP.

Toti barbatii au dreptul sa primeasca ciocolata de Ziua Indragostitilor: in primul rand sotii si iubitii, dar si sefii sau colegii. Va trebui ca ei sa faca acelasi lucru dupa o luna, cu ocazia 'Zilei Albe'.

Asa cum unele femei apreciaza dragostea dupa marimea buchetului de flori, barbatii japonezi evalueaza sentimentele fata de ei in functie de raritatea, pretul sau originalitatea produselor de ciocolata primite de Sfantul Valentin.

In orice caz, Ziua Indragostitilor este un mare succes de piata. 'Vanzarile din luna februarie reprezinta practic jumatate din cifra noastra anuala aferenta ciocolatei', a declarat AFP Takayuki Miyai, director comercial al magazinului Takashimaya. El recunoaste ca anul trecut nu a fost foarte bun din cauza ca oamenii erau inca deprimati dupa devastatorul tsunami din martie 2011 (soldat cu aproape 19.000 de morti si disparuti), insa acest an se anunta mult mai promitator.

Ciocolata este o afacere foarte rentabila in Japonia, prima piata asiatica, cu venituri de 8,5 miliarde de euro in 2012, potrivit firmei de audit KPMG. Arhipelagul nipon detine o pozitie buna si pe piata mondiala, estimata de KPMG la circa 100 miliarde de dolari (74,5 miliarde de euro), dominata inca de Europa occidentala, dar pe care apar noi gurmanzi asiatici precum China (+9% pe an) si India (+15%).

Ciocolata oferita de Sfantul Valentin a aparut la sfarsitul anilor 1950, cand tara isi revenea de pe urma infrangerii din al Doilea Razboi Mondial. In timp ce in alte parti indragostitii visau la parfumuri si bijuterii, ciocolata, cunoscuta pentru capacitatile ei euforizante, s-a impus in Japonia ca limbaj al dragostei.

La 20 de ani dupa ce ziua ciocolatei se impusese, japonezii au inventat 'Ziua Alba', cand barbatii trebuie sa ofere iubitelor ceva neaparat alb.

Sursa: realitatea.net

Foto: howibecametexan.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii