ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-11-2014, ora 11:54

Obama transmite felicitari romanilor de Ziua Unirii

Articol de Madalina Irimia
Statele Unite felicita poporul roman, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, intr-un mesaj care elogiaza tributul celor care continua sa apere drepturile fundamentale si democratia.

"In numele presedintelui Obama si al poporului american, felicit toti romanii, cu ocazia aniversarii Zilei Unirii, pe 1 decembrie.

In urma cu 96 de ani, romanii au creat o democratie care garanteaza egalitatea intre nationalitati si religii si protejeaza libertatea presei, dreptul la asociere si exprimare.

Onoram acei lideri vizionari si ii aplaudam pe toti cei care continua sa apere acele drepturi fundamentale si care va intaresc democratia, statul de drept si diversitatea nationala", se arata intr-un mesaj al secretarului de stat american John Kerry, publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

Oficialul american adauga ca Statele Unite sunt recunoscatoare pentru rolul Romaniei in parteneriatul dintre cele doua natiuni, pe plan regional si global.

"Ca aliati NATO, soldatii nostri lupta impreuna in Afganistan. Conduc exercitii militare comune. Si colaboreaza in baze militare din tara voastra, cum sunt Deveselu si Mihail Kogalniceanu", se mai arata in mesajul lui Kerry.

Mesajul lui Obama pentru Klaus Iohannis

Ultimul mesaj oficial din partea Statelor Unite a fost cel de felicitare pentru presedintele ales Klaus Iohannis, transmis telefonic prin intermediul vicepresedintelui SUA Joseph Biden.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii