A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834259.6472.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Obama plaseaza „agresiunea rusa” pe locul doi pe lista amenintarilor la adresa securitatii globale; Moscova reactioneaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-09-2014, ora 09:23

Obama plaseaza „agresiunea rusa” pe locul doi pe lista amenintarilor la adresa securitatii globale; Moscova reactioneaza

Articol de Cristian Amariei
Presedintele american Barack Obama a enumerat trei amenintari principale la adresa securitatii mondiale la ora actuala, mentionand in urmatoarea ordine virusul Ebola, „agresiunea„ Rusiei in Europa si ofensiva jihadistilor in Siria si Irak, intr-un discurs sustinut miercuri la cea de-a 69-a sesiune a Adunarii Generale a ONU, relateaza Ria Novosti.

In timp ce noi ne-am reunit aici, virusul Ebola face ravagii in Africa de Vest, agresiunea Rusiei in Europa aminteste de o epoca cand natiunile mari calcau in picioare natiunile mici in urmarirea propriilor ambitii teritoriale, iar cruzimea teroristilor in Siria si Irak ne impinge sa scrutam in inima intunericului”, a declarat seful administratiei americane.

Denuntand agresiunea Rusiei in Europa, inclusiv „anexarea” Crimeii de catre Moscova si sprijinul acesteia pentru separatistilor prorusi in Ucraina, Obama a subliniat cu toate acestea lupta impotriva extremismului ca o prioritate a eforturilor internationale in prezent, remarca agentia rusa de presa.

Moscova a reactionat imediat la atribuirea locului doi pe lista amenintarilor la securitatea globala, prin vocea ministrului sau de externe Serghei Lavrov, prezent de asemenea la sesiunea Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

In ceea ce priveste discursul presedintelui Obama, am luat nota ca Rusiei i-a fost atribuit locul secund printre amenintarile la adresa pacii si securitatii internationale. Pe primul loc a plasat Ebola, pe locul secund ,,agresiunea rusa,, si abia pe locul trei Statul Islamic si ceilalti teroristi”, a indicat Lavrov, intr-o declaratie pentru ITAR-TASS.

Un al aspect ce mi s-a parut straniu de asemenea a fost ca presedintele SUA a spus de mai multe ori ca lumea a devenit mai libera si mai sigura, chiar nu mi-am dat seama daca vorbea serios”, a mai adaugat seful diplomatiei ruse.

Aceasta este viziunea americana asupra lumii, expusa de presedintele Obama; a subliniat de mai multe ori exceptionalismul sau si al tarii sale”, a mai spus Lavrov, remarcand ca aceasta este opinia tarii care are stipulat in doctrina securitatii sale nationale dreptul de a folosi forta la propria discretie, fara niciun fel de autorizatie din partea Consiliului de Securitate al ONU sau oricaror acte juridice.

Sursa: agepres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii