ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
10-06-2016, ora 12:12

Obama, oficial alaturi de Clinton. Sanders se pregateste sa se alature luptei anti-Trump

Articol de Cristian Amariei
Presedintele american Barack Obama si-a anuntat oficial sustinerea pentru Hillary Clinton, iar contracandidatul acesteia la obtinerea investiturii democrate, senatorul Bernie Sanders, se pregateste si el sa se alaturie campaniei impotriva lui Donald Trump.

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a intrat in campanie joi, anuntandu-si oficial sprijinul pentru Hillary Clinton in cursa pentru Casa Alba, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

"Sunt cu ea", a declarat Obama intr-un mesaj video difuzat la scurt timp dupa ce s-a intalnit cu celalalt candidat democrat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a refuzat pana acum sa se retraga din cursa.

"Zeci de milioane de americani si-au facut auzite vocile. Astazi, vreau doar sa o adaug pe a mea", a mai spus Obama.

"Cred ca nu a existat niciodata un candidat atat de calificat pentru acest post", a adaugat al 44-lea presedinte al SUA in acest scurt mesaj video, la doua zile dupa victoria fostului secretar de stat in alegerile primare democrate.

Desi era de asteptat, acest sprijin este un impuls puternic pentru campania fostei prime-doamne.

Sanders, cu pasi mici spre sustinerea lui Clinton

In ciuda ezitarilor sale, senatorul Bernie Sanders a dat de inteles ca se va alatura in scurt timp campaniei lui Hillary Clinton catre presedintia SUA. Un anunt clar va fi facut cel mai probabil dupa ultimele alegeri primare, cele din Washington D.C.

Sanders a anuntat joi ca va colabora cu rivala sa, Hillary Clinton, pentru a stabili o strategie comuna impotriva prezumtivului candidat republican, Donald Trump. Anuntul de unitate vine dupa ce Sanders a purtat o discutie cu presedintele Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden, carora le-a multumit pentru impartialitatea de care au dat dovada in timpul cursei pentru nominalizarea la prezidentiale, scriu Reuters si ABC News, citate de News.ro.

De asemenea, senatorul a promis ca se va retrage oficial din cursa prezidentiala dupa ultima runda de alegeri primare, care va avea loc saptamana viitoare in Districtul Columbia. Sanders a condus o campanie neobisnuita, finantata din mici donatii care nu au depasit o suta de dolari, impotriva sistemului masiv de donatori antrenat de Hillary Clinton.

Insa, Clinton a reusit sa stranga in tabara ei numarul de delegati necesari pentru a obtine automat nominalizarea la prezidentiale cu ocazia Conventiei Partidului Democrat de la finele lunii iulie.

Sanders si-a felicitat contracandidata pentru victorie si a declarat ca abia asteapta sa poarte o discutie cu aceasta. Mai mult, socialistul le-a multumit lui Obama si Biden pentru ca si-au pastrat impartialitatea in timpul alegerilor primare ale democratilor.

Pana la intalnirea cu presedintele Obama, senatorul sustinea ca isi va duce campania pana la capat, chiar daca a pierdut orice sanse matematice de a obtine nominalizarea democratilor. Analistii se temeau ca isi va folosi impulsul electoral pentru a lansa o Platforma Progresista, care urma sa ii smulga din electoratul lui Clinton. insa, Sanders a declarat ca va contribui la unirea alegatorilor democrati sub candidatul desemnat.

”O campanie pentru primare tumultoasa a fost sanatoasa pentru democrati”, a declarat Obama, la finalul intalnirii.

Insa, Sanders nu va inceta sa militeze pentru o revolutie politica si pentru masuri socialiste, cum ar fi majorarea salariului minim federal la 15 dolari pe ora si accesul gratuit la servicii medicale.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii