ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-02-2016, ora 10:38

Obama isi face o echipa cu specialisti Apple, Twitter si Facebook pentru lupta cu Statul Islamic

Articol de Madalina Irimia
Administratia Obama creeaza o echipa de specialisti de la cele mai mari companii de IT pentru a combate gruparea jihadista Statul Islamic pe retelele de socializare.

Miercuri, la o intalnire la Departamentul de Justitie, au participat directori de la Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV si Buzzfeed. Specialistii si-au spus opiniile alaturi de inaltii oficiali de contra-informatii, transmite CNN.

Nick Rasmussen, director al National Counterterrorism Center, a explicat grupului ca Administratia Obama face pasi in directia combaterii Statului Islamic pe retelele de socializare, unde teroristii inspira potentiali "lupi singuratici" sa comita atacuri teroriste.

Participarea Apple la intalnire este in special remarcabila, avand in vedere ca firma este inclestata intr-o lupta juridica cu Administratia pentru a nu fi fortata sa decripteze telefonul unui atacator, pe motiv ca ar stabili un precedent periculos pentru protectia datelor clientilor sai.

In total, aproape 50 de companii de tehnologie si grupuri online au fost prezente la intalnirea la care au venit si reprezentanti ai agentiilor guvernamentale americane.

Pe agenda intalnirii au fost sesiuni dedicate informarii cu privire la strategia de trimitere de mesaje a Statului Islamic si dezvoltarii de planuri de contracarare a propagandei teroriste.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii