ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2016, ora 12:04

Oamenii singuri pot beneficia de mai multe avantaje decat persoanele casatorite, conform unui nou studiu

Articol de Cristian Amariei
Desi regulile societatii din zilele noastre incurajeaza casatoria si relatiile de cuplu, pentru unele persoane relatia de cuplu nu le aduce aceleasi beneficii pe care le au atunci cand sunt singuri.

Psihologul Bella DePaulo a dezvaluit ca oamenii singuri pot avea vieti mult mai implinite decat persoanele dintr-un cuplu.

,,Preocuparea pentru inconvenientele aduse de singuratate pot umbri avantajele singuratatii,'' a declarat DePaulo, profesor la Universitatea din California, Santa Barbara.

,,Este timpul pentru un portret mult mai clar al omului singur si al vietii in solitudine, una care sa explice puterea pe care o au oamenii singuri si ce factor din viata lor le aduce un sens al vietii,'' a adaugat el.

DePaulo a demonstrat ca oamenii care sunt singuri sunt deseori mai apropiati de parintii, fratii si prietenii lor. Un alt studiu a demonstrat ca persoanele singure au un simt mai puternic al auto-determinarii, demonstrand o dezvoltare continua ca adult.

Cercetatoarea conduce un nou studiu prin care doreste sa distruga stereotipul care afirma ca oamenii singuri sunt mai putin importanti decat cei aflati intr-un cuplu. ,,Mai mult ca niciodata oamenii isi pot controla viata. Nu mai exista o regula a unei vieti bune. Nu conteaza ce fac alti oameni sau ce gandesc,'' a adaugat ea.

Impreuna cu toate beneficiile unei vieti singure sunt si o multime de dezavantaje, precum binecunoscutul stereotip al femeii singure cu 12 pisici.

,,Oameni care se casatoresc beneficiaza de o multitudine de drepturi ale statului. Luand in calcul toate avantajele financiare si culturale pe care oamenii le primesc doar pentru ca se casatoresc, reprezinta un motiv mult mai intemeiat pentru a demonstra ca si oamenii singuri se descurca la fel de bine,'' a declarat DePaulo. incercand sa descopere alte studii despre acest fenomen, aceasta a analizat 814 lucrari in care termenul de ,,om singur'' era utilizat pentru a investiga cuplurile casatorite.

,,Un numar mic de studii se baza pe dorinta oamenilor de a ramane singuri. in mod normal, oamenii singuri erau utilizati ca o comparatie pentru cuplurile casatorite,'' a adaugat ea.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii