ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2016, ora 11:38

Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu publicat in jurnalul Neurology arata ca oamenii care nu au facut sport aveau un creier mai mic decat cei care fusesera mai activi, la un interval de 20 de ani, relateaza CSID.

Scanarile au aratat ca persoanele cu o capacitate redusa de miscare - definita ca perioada de timp in care o persoana poate alerga pe banda inainte ca pulsul inimii sa ajunga la un anumit prag - aveau o probabilitate mai mare sa aiba creiere mai mici mai tarziu in viata, comparativ cu oamenii care aveau un nivel de fitness ridicat la varsta mijlocie.

In plus, persoanele care au prezentat o tensiune si un puls al inimii ridicate in timpul exercitiilor au prezentat o probabilitate mai mare de a avea creiere mai mici. O tensiune care depaseste valorile normale si un puls al inimii ridicat ar putea indica un nivel de fitness redus.

Conform CSID, studii anterioare au aratat ca activitatile fizice ajuta creierul sa combata declinul cognitiv.

"Nu se stie inca cu exactitate la ce punct in viata activitatile fizice sunt cele mai importante pentru sanatatea creierului. Nu putem spune in urma studiului nostru daca o forma fizica buna in randul adultilor de varsta mijlocie sau mai tarziu in viata face diferenta", a declarat autorul studiului, Nicole Spartano, de la Universitatea din Boston.
     
Tag-uri: sport, creier, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii