A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817712.5823.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

OMS: Prima transmitere a noului coronavirus de la un bolnav la o infirmiera
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-05-2013, ora 12:51

OMS: Prima transmitere a noului coronavirus de la un bolnav la o infirmiera

Articol de Madalina Irimia

Doi membri ai personalului medical saudit au fost infectati cu noul coronavirus inrudit cu SRAS, contractat de la pacienti, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

"Este prima data cand o infectie cu noul coronavirus este diagnosticata la personalul medical dupa contactul cu pacientii", a dezvaluit OMS intr-un comunicat.

Pana acum 20 de decese au fost inregistrate la nivel mondial din cauza noului virus din momentul aparitiei bolii, la mijlocului anului 2012, a subliniat un purtator de cuvant al OMS.

Patru cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost detectate in Arabia Saudita, a anuntat in cursul noptii de luni spre marti Ministerul Sanatatii.

La nivel mondial, "38 de cazuri confirmate" de infectare cu noul virus au fost notificate OMS incepand din septembrie 2012.

OMS nu dispune de informatii suficiente pentru a pentru stabili modul si sursa transmiterii coronavirusului.

In urma cu zece ani, o epidemie de SRAS, provenita din China, a provocat moartea a 800 de persoane si a trezit ingrijorari in lume.

Noul virus este diferit de SRAS, tinand cont de faptul ca provoaca o insuficienta renala rapida.

Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost pana in prezent detectate in Arabia Saudita (28 de cazuri, dintre care 15 morti), Iordania (doua cazuri, doi morti), Marea Britanie (patru cazuri, doi morti), Germania (doua cazuri, un mort) si in Franta (doua cazuri).

Sursa: Mediafax

Foto: euronews.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii