A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830920.6281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O tanara a mers la un interviu de angajare. La final, i-a adresat directorului trei intrebari „esentiale”. Cand le-a auzit, acesta a angajat-o pe loc
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-06-2015, ora 11:22

O tanara a mers la un interviu de angajare. La final, i-a adresat directorului trei intrebari „esentiale”. Cand le-a auzit, acesta a angajat-o pe loc

Articol de Cristian Amariei
De cele mai multe ori, la finele unui interviu, managerul care se ocupa de angajari il va intreba pe candidatul din fata sa daca are intrebari. Cei mai multi candidati nu folosesc aceasta oportunitate in mod profitabil.

O candidata i-a adresat managerul care se ocupa de angajari trei intrebari. La finalul lor, directorul a decis sa o angajeze pe loc.

Care sunt cele trei intrebari „esentiale” pe care ar trebui sa le pui la finele unui interviu

De cele mai multe ori, la finele unui interviu, managerul care se ocupa de angajari il va intreba pe candidatul din fata sa daca are intrebari. Cei mai multi candidati folosesc aceasta oportunitate pentru a se interesa de salariu sau de „fisa postului”.

David Melancon, CEO al portalului btr., o platforma de evaluare a performantelor unor companii, da exemplul tinerei angajate dupa ce i-a pus angajatorului cele trei intrebari „esentiale”. „Sunt intrebari pe care, de obicei, nimeni nu le pune”, a dauga el.

In opinia sa, orice candidat ar trebui sa puna aceste intrebari, astfel incat sa se convinga daca isi doreste cu adevarat sa lucreze pentru o anumita companie. Acestea sunt:

Care sunt calitatile, personale si profesionale, de care are nevoie o persoana pentru a avea succes in cultura organizationala promovata de compania pe care o conduceti?

David Melancon sustine ca multe companii folosesc cuvinte vagi sau expresii generale atunci cand descriu echipa sau felul in care se lucreaza intr-o firma, noteaza Business Insider.

Daca aplici pentru un post de intern la departamentul de resurse umane, ce inseamna, punctual, pentru viitorul tau job o descriere de tipul ”orientat catre obiective”.

”Intreband care sunt calitatile necesare pentru a avea succes, ii dai oportunitatea celui care te intervieveaza sa iti prezinte lucruri specifice care se vor aplica jobului tau in cadrul culturii organizationale si nu doar linia generala a acesteia”, sustine Melancon.

Care este politica firmei in legatura cu educatia si dezvoltarea, inclusiv plata unor credite pentru studii?

Este posibil ca efortul financiar depus pentru a obtine un job entry-level sa nu poata fi rasplatit de companie cu un salariu care sa iti permita plata datoriilor acumulate in timpul studentiei.

Cum isi mentine compania angajatii motivati, entuziasmati si creativi?

”Beneficii financiare cum ar fi bonusuri din profit, mariri de salariu pe baza de merit sau bonusuri pentru anumite realizari pot fi motivatori puternici”, explica Melancon.

De asemenea, compania poate oferi mai multe zile libere, mese gratuite sau team-building-uri, mai spune el.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii