ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2014, ora 13:07

O noua masina va fi produsa in Romania!

Articol de Cristian Amariei

Americanii de la FORD ar putea fabrica la uzina de la Craiova, pe langa productia B-Max, si un SUV, cel mai probabil modelul EcoSport.

Declaratia a fost facuta de directorul general al Ford Romania, care este si seful Companiei Nationale de Vanzari (CNV) a Ford, Zoltan Brassai, in cadrul emisiunii „Economia Sudului", informeaza Gazeta de Sud.

Intrebat ce model nou din gama Ford s-ar potrivi pentru fabrica auto din Craiova, directorul general al Ford Romania a dat exemplul SUV-ului EcoSport, care se produce in prezent in India si se vinde pe piata europeana.

In opinia lui Brassai, un SUV mic, precum EcoSport s-ar potrivi fabricii din Craiova, dar aceste decizii se iau in cadrul Ford Europa. In functie de cererea pe piata a acestui vehicul, Ford va decide daca introduce in fabricatie EcoSport si la Craiova sau nu, dar deocamdata sunt doar discutii, zvonuri fara in vreun suport al oficialilor Ford din Europa.

Productia de autovehicule fiind considerata „foarte volatila" si avand o oarecare sezonalitate, atunci si numarul de muncitori ar putea fi fluctuant, in functie de volumele de productie. Brassai a spus ca, daca va creste cererea de vehicule, fabrica din Craiova va trebui sa vada daca poate sa produca noile volume cu acelasi numar de oameni, apoi sa vada daca introduce un nou schimb dupa-amiaza sau se lucreaza o zi de sambata si dupa aceea ar putea sa inceapa fabrica sa recruteze. Doar daca va fi nevoie. El nu a exclus nici posibilitatea diminuarii de personal. Deocamdata, nu exista astfel de planuri, spune el, si nici disponibilizari voluntare nu se mai preconizeaza anul acesta.

Intrebat cat va mai rezista fabrica din Craiova cu o productie de 370 de vehicule B-Max pe zi, Zoltan Brassai a concluzionat ca „poate sa produca mult si bine, pentru ca produce un model cu o eficienta foarte buna. Acest model (B-Max -n.r.) nu va avea niciodata o productie de 300.000 de unitati pe an, pentru ca piata nu este atat de mare. De aceea se vorbeste si despre al doilea model in Craiova, la care se speculeaza foarte mult". Mai multe pe Capital.ro.

     
Tag-uri: masina, Romania, Ford
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii