A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664400.0206.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O noua ipoteza despre moartea lui Vincent van Gogh. Substanta care l-a impins catre sinucidere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2015, ora 14:08

O noua ipoteza despre moartea lui Vincent van Gogh. Substanta care l-a impins catre sinucidere

Articol de Madalina Irimia
Vincent van Gogh a suferit de deliruri dupa ce ar fi inhalat gaz in mod regulat, fapt care l-ar fi impins catre sinucidere, sustine chimistul René van Slooten in ziarul olandez „AD”.

Chimistul a descoperit recent ca Van Gogh isi instalase un sistem de iluminat artificial in locuinta sa din Arles, in sudul Frantei, pentru a putea lucra pana mai tarziu la operele sale.

Gazul de iluminat, in contact cu diferite metale grele precum mercurul si plumbul, i-ar fi provocat celebrului pictor dureri de cap si stari de lesin, declansandu-i depresia care a culminat cu sinuciderea sa.

Despre van Gogh s-a spus ca a suferit de multe boli, in special de afectiuni psihiatrice si ca acestea si-au pus amprenta asupra comportamentului si picturii artistului. Ceea ce se stie acum este faptul ca pictorul olandez s-a imbolnavit de sifilis in 1882. La acutizarea bolii, netratata complet, se adaugau crizele de epilepsie, precum si depresiile cauzate de mai multe deziluzii sentimentale.

In martie 1886 artistul s-a mutat la Paris si acolo i-a descoperit pe impresionistii francezi. A ajuns la Arles unde a colaborat cu pictorul Paul Gauguin. Din cauza nebuniei van Gogh l-a atacat pe Gauguin cu briciul. Gauguin a reusit sa fuga, iar van Gogh si-a taiat in acces urechea. S-a internat la spitalul din Saint-Rémy-de-Provence. Pentru ca nu era sigur de vindecare, Theo, fratele sau, l-a trimis la doctorul Gachet in orasul Auvers-sur-Oise. La 27 iulie van Gogh a iesit din camera sa picteze pe camp. Acolo s-a impuscat in piept cu pistolul si a murit peste 2 zile.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii