A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830342.9525.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O noua amenintare pentru PC-uri: virusii care lucreaza in tandem
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-07-2013, ora 17:05

O noua amenintare pentru PC-uri: virusii care lucreaza in tandem

Articol de Cristian Amariei

Un specialist in programe antivirus de la Microsoft, Hyuan Choi, a atras atentia pe blogul sau asupra unei noi strategii a hackerilor: virusii care lucreaza "in echipa".

Choi a exemplificat cu doi virusi ai sistemului Windows, cunoscuti sub denumirea de Vobfus si Beebone, care sunt depistati de regula impreuna. Vobfus este primul care infecteaza calculatorul si poate fi preluat in urma accesarii anumitor linkuri sau prin dispozitivele USB infectate. Odata instalat, Vobfus downloadeaza Beebone care integreaza calculatorul intr-o retea de dispozitive infectate.

Pericolul consta in faptul ca doar Vobfus este recunoscut de actualele programe antivirus. Chiar daca acesta este depistat, este foarte posibil ca el sa fi downloadat deja perechea sa, Beebone. Chiar daca PC-ul a fost curatat de Vobfus, Beebone poate downloada o noua versiune a acestuia.

Choi recomanda utilizatorilor sistemului de operare Windows sa dezactiveze optiunea „autorun” deoarece este un punct sensibil pe care Vobfus il exploreaza atunci cand se transmite prin USB-uri.

Sursa: zf.ro

     
Tag-uri: virusi, pc, calculator
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii