ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
07-02-2013, ora 14:45

O noua MONEDA ar putea inlocui valutele FORTE

Articol de Cristian Amariei

Fara restrictii guvernamentale, Bitcoin poate fi utilizata pentru cumpararea oricarui produs de la servicii de blogging pana la briose. Teoretic, milioane de dolari sunt tinuti in moneda digitala si utilizarea sa in mediul jocurilor de noroc online este in crestere spectaculoasa. Dar este legala folosirea acestei monede?

Bitcoin este o moneda digitala, creata in 2009 de Satoshi Nakamoto, care nu se bazeaza pe increderea intr-o Banca Centrala. Practic, Bitcoin permite detinerea si transferul anonim de valoare.

Un jurnalist al Radioului Public National din SUA a facut un experiment cu noua moneda. Cand a incercat sa cumpere bitcoini, valoarea monedei digitale era de circa 17 dolari pe majoritatea siteurilor de schimb valutar. De atunci a crescut la peste 20 de dolari.

Experimentul a dovedit ca este destul de simplu ca cineva sa iti dea bitcoini, dar mai dificil sa ii cumperi de la terti. Jurnalistul a obtinut cateva monede de la un prieten, in schimbul unor beri. Dupa ce ti-ai creat un cont, oricine poate sa iti imprumute bitcoini.

Integral pe capital.ro

Foto: evoorhees.blogspot.com

     
Tag-uri: moneda, valuta, bitcoin
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii