ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2016, ora 10:27

O maimuta a SUPRAVIETUIT o perioada record cu inima unui porc

Articol de Cristian Amariei
Cercetatorii de la Institutul National al Coreei de Sud pentru stiinta Animalelor au anuntat ca un macac a supravietuit timp de 51 de zile cu o inima de porc implantata, depasind recordul anterior inregistrat in aceeasi tara, de 43 de zile.

Pentru ca inima porcilor este similara in ceea ce priveste marimea cu cea a oamenilor, aceste animale sunt vazute de catre medici ca niste foarte buni candidati pentru transplanturile de inima. In orice caz, xenotransplantul (transferul de organe intre animalele din specii diferite) este extrem de complicat, caci fiecare sistem imunitar este programat sa respinga si sa elimine materialul strain.

Astfel, este necesar ca organele sa fie modificate genetic inainte de a fi transplantate. In trecut, cercetatorii americani au reusit ca inimile porcilor sa reziste in corpul babuinilor timp de doi ani, dar acestora le erau administrate imunosupresoare, pentru a fi siguri ca operatiunea va avea succes. Insa, odata cu acest eveniment, a crescut speranta ca, intr-o zi, va fi posibil transplantul organelor animalelor in randul oamenilor.

Inima a fost recoltata de la un porc pe nume Mideumi, care a fost modificat genetic in anul 2010, pentru a produce proteinele membrana care, spera cercetatorii, au un rol important in protejarea sa in fata sistemului imunitar al macacului.

Acest experiment a fost un real succes, iar maimuta a fost supusa si unul transplant de cornee, prelevata tot de la acel porc, si se pare ca a fost tolerata la fel de bine.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii