A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675444.7509.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O leguma banala poate sa-ti salveze viata, in verile caniculare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2015, ora 10:53

O leguma banala poate sa-ti salveze viata, in verile caniculare

Articol de Cristian Amariei
Au trecut deja sapte milenii de cand si-au propat calitatile de „medicamente naturale”, fiind folosite inca din vechime intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Aceste legume, cu un continut bogat in apa – 95% – sunt folositoare in primul rand in hidratarea organismului, dar ele contin, de asemenea, cantitati importante de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar si de vitaminele A, B, C si E si antioxidanti carotenoizi, ceea ce le recomanda in tratarea multor boli. Chiar daca nu au o culoare portocalie evidenta – precum morcovii, de exemplu – aceste legume, prin antioxidantii carotenoizi sunt importanti pentru mentinerea sanatatii ochilor.

Inainte de a afla numele acestui aliment pretios, sa vedem in ce boli anume are efect consumul lor, mai ales pe timp de vara:

1.Impotriva bolilor cardiovasculare

Riscul de infarct si de accidente vasculare scade daca veti consuma constant aceasta leguma, cu rol benefic in scaderea tensiunii arteriale. Manganul, vitaminele A, C si B2, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul si fibrele ajuta la prevenirea aterosclerozei, iar acidul folic ajuta organismul sa reduca homocisteina care contribuie la aparitia atacurilor de cord sau cerebrale. Fibrele scad nivelul colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei aterosclerozei si aparitia afectiunilor cardiace. Iata, deci, un aliment-medicament complex, care e recomandat atat cardiacilor recunoscuti, cat si in prevenirea bolilor de tip cardiovascular, care pot sa apara fara veste, pe timp de vara, mai ales in verile caniculare, cum este aceasta.

Inainte de a trece la urmatoarele grupe de boli in care aceasta legume si-a dovedit eficienta, sa-i spunem si numele. Este vorba despre: DOVLECEL.

Continuarea aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii