ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2012, ora 13:04

O inventie de acum doua secole ii va ajuta pe astronauti sa exploreze intregul sistem solar

Articol de Madalina Irimia

Cine se gandeste la viitor nu trebuie sa uite trecutul. NASA pare sa fi invatat aceasta lectie, dupa ce si-a dat seama ca poate folosi o inventie din secolul al XIX-lea, pentru a propulsa o naveta spatiala de ultima generatie.

Inginerii aerospatiali si-au intors privirea spre motorul Stirling, inventat in anul 1816. Acesta foloseste gaz fierbinte pentru a impinge un piston si genereaza astfel curent electric.

Daca adaugam la acest motor si tehnologia “conductelor fierbinti”, inventata la Los Alamos in 1963, specialistii NASA au tot ce le trebuie ca sa realizeze o naveta destinata explorarii spatiului cosmic indepartat. Desigur, aceaste inventii vechi vor fi "upgradate" prin folosirea energiei nucleare.

Iata cum va arata noul motor, care va fi realizat de inginerii NASA, in colaborare cu cei de la Departamentul Energetic: va fi o baterie alimentata cu uraniu, care va cantari aproximativ 22 de kilograme. Ea va genera caldura, aceasta va fi transportata de 8 motoare Stirling si va produce o energie de aproximativ 500 de wati.

In mod normal, rachetele spatiale de ultima generatie pe care inginerii vor sa le construiasca ar avea nevoie de 600-700 de wati. Pana acum, motorul testat a produs numai 24 de wati.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: fdwallpapers.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii