ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
15-04-2016, ora 09:06

O fosta mare tenismena cere o pedeapsa exemplara pentru Maria Sharapova: „Nu pot sa-i cred scuzele!”

Articol de Madalina Irimia
Agentia Mondiala Anti-Doping a schimbat regulamentul, iar Maria Sharapova ar putea scapa de suspendarea pentru dopaj.

Vestea nu a fost insa privita cu ochi buni in lumea tenisului, iar fosta mare jucatoare Sue Barker, campioana la Wimbledon, a cerut, dupa o intalnire cu Regina Angliei, o pepdeapsa exemplara pentru jucatoarea din Rusia.

"Nu-mi pot imagina ca cineva precum Maria, cu anturajul si oamenii pe care ii are in jurul ei, chiar n-a stiut ca ce a consumat avea o problema. Chiar nu pot sa-i cred scuzele. Sper ca pedeapsa sa fie una puternica deoarece trebuie transmis un mesaj", a spus Sue Barker, citata de Express and Star.

"Trebuie sa se clarifice situatia si, daca este vorba despre vina, indiferent de cat de buna este Sharapova pentru joc, trebuie facuta o declaratie puternica pentru a ne asigura ca acest lucru nu se va mai intampla, deoarece cu totii ne dorim ca sportul sa fie curat", a mai spus aceasta.

Maria Sharapova a recunoscut, pe 7 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost prinsa dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Jucatoarea din Rusia este suspendata provizoriu pana la finalizarea anchetei.

Sharapova ar putea scapa insa nepedepsita, dupa ce WADA a anuntat ca sportivii ce au consumat cel mult 1 microgram de meldonium pana la 1 martie 2016 nu vor mai fi considerati dopati.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii